میكروسكوپ چاپ سه بعدی برای گوشیهای هوشمند
این با من: محققان استرالیایی یك میكروسكوپ چاپ سه بعدی طراحی كردند كه به قسمت دوربین گوشیهای هوشمند متصل می گردد و ابزاری كاربردی حتی برای دانشمندان خواهد بود.
به گزارش این با من به نقل از ایسنا و به نقل از انگجت، میكروسكوپ چاپ سه بعدی كه برای اتصال به قسمت لنز دوربین گوشیهای هوشمند طراحی شده، قادر است تا یك دویستم میلی متر بزرگنمایی كند.
گوشی هوشمند شما بزودی می تواند یك میكروسكوپ كاملا كاربردی باشد كه قادر به بررسی نمونه هایی است كه به اندازه یك دویستم میلی متر هستند.
محققان استرالیایی یك گجت را توسعه داده اند كه نیاز به هیچ نور خارجی یا منبع انرژی برای تولید یك تصویر واضح از موجودات میكروسكوپی و سلول های حیوانات، گیاهان و اجزای خون ندارد و می تواند توسط هر كسی با یك چاپگر سه بعدی ساخته شود، چون كه این گروه تحقیقاتی فایل های چاپ سه بعدی را به صورت عمومی به اشتراك می گذارد.
بر خلاف سایر میكروسكوپ های مبتنی بر گوشی هوشمند كه از ال ای دی های بزرگ و دیگر منابع قدرت استفاده می نمایند، این دستگاه با استفاده از تونل های روشنایی داخلی كار می كند كه برای روشن شدن نمونه، نور را از پشت یعنی از فلش دوربین می گیرد.
دكتر "آنتونی اورث"(Dr. Anthony Orth) سرپرست توسعه دهندگان اظهار داشت: ما یك میكروسكوپ ساده برای تلفن همراه طراحی نموده ایم كه از نورپردازی یكپارچه قابل دسترس در حدودا تمام دوربین های گوشیهای هوشمند بهره می گیرد.
وی اضافه كرد كه این دستگاه می تواند بعنوان ابزاری ارزان و قابل حمل برای همه انواع نظارت و كنترل از طریق دور استفاده گردد.
گروه محققان پیش بینی می كند كه از این میكروسكوپ همینطور برای تست پاكی آب، تشخیص بیماری و تجزیه و تحلیل نمونه های خون برای یافتن انگل ها استفاده گردد.
این نخستین بار نیست كه دانشمندان تلاش كرده اند گوشیهای هوشمند را به میكروسكوپ تبدیل كنند، اما این موفق ترین نمونه است.
در سال 2016، یك شركت ایتالیایی موسوم به "Smart Micro Optics" مجموعه ای از لنزهای ملقب به "بلیپس"(Blips) را معرفی نمود كه می توانست دوربین گوشی را به یك میكروسكوپ دیجیتالی تبدیل كند كه قادر به بزرگنمایی تا 80 برابر بود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب