تغییرات ساده در رژیم غذایی برای رهایی از مشكلات شناختی

کاهش خطر مبتلا شدن به آلزایمر با رژیم MIND

کاهش خطر مبتلا شدن به آلزایمر با رژیم MIND به گزارش این با من، یک مطالعه جدید نشان داده است که رعایت نوعی رژیم غذایی سالم می تواند به کاهش خطر بروز مشکلات شناختی مانند فراموشی و کاهش قدرت یادگیری کمک نماید. این پژوهش نشان داده است که برخی الگوهای تغذیه ای بطور دقیق تر می توانند سبب بهبود عملکرد مغز شوند.



به گزارش این با من به نقل از ایسنا، در دنیای امروز، با افزایش جمعیت سالمندان، شمار اشخاصی که گرفتار مشکلات حافظه و بیماری هایی مانند زوال عقل می شوند رو به افزایش است. این مسأله نه تنها به لحاظ فردی برای بیماران و خانواده هایشان چالش برانگیز است، بلکه برای سیستم های بهداشتی هم بار سنگینی بوجود می آورد. از همین رو، یافتن روش هایی برای پیشگیری یا کاهش سرعت بروز این مشکلات از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. تحقیقات گوناگونی بر نقش تغذیه در حفظ سلامت مغز و کاهش خطر مبتلا شدن به بیماری های شناختی تاکید کرده اند، و یکی از مهم ترین نگاههای پیشنهادی در این حوزه، بررسی اثر رژیم های غذایی خاص بر روی سلامت مغز است.

یکی از رژیم های غذایی که اخیرا مورد توجه محققان قرار گرفته، تلفیقی از رژیم مدیترانه ای و رژیم دیگری به نام DASH است که به آن رژیم MIND گفته می شود. این رژیم غذایی بر مصرف سبزیجات، بخصوص سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و کلم، غلات کامل، مغزها، حبوبات، روغن زیتون و ماهی تاکید دارد.

در این رژیم، خوردن ماهی حداقل یک مرتبه در هفته و مصرف حداقل دو وعده میوه های خاص مانند توت ها سفارش می شود. هدف از چنین رژیمی، کمک به بهبود عملکرد مغز و کاهش مشکلات شناختی است.

در مطالعه ای که توسط دکتر راسل پی. ساویر از دانشگاه سینسیناتی و با همکاری اعضای آکادمی مغز و اعصاب آمریکا انجام شده، محققان به بررسی تاثیر رژیم MIND بر سلامت شناختی پرداختند. آنها قصد داشتند بدانند که آیا پیروی از این رژیم غذایی می تواند خطر مبتلا شدن به اختلالات شناختی را کم کند یا خیر، بخصوص این که آیا تأثیرات این رژیم بر افراد سیاهپوست و سفیدپوست به یک شکل است یا خیر.

در این مطالعه، بیشتر از ۱۴ هزار نفر با میانگین سنی ۶۴ سال شرکت نمودند. شرکت کنندگان به مدت حدود ۱۰ سال تحت نظر بودند و در شروع مطالعه، پرسشنامه ای در رابطه با عادات غذایی خود پر کردند. سپس محققان بررسی کردند که تا چه اندازه رژیم غذایی افراد با اصول رژیم MIND همخوانی دارد و امتیازاتی بر طبق این تطابق اختصاص دادند. در ادامه، توانایی های شناختی شرکت کنندگان در آغاز و پایان مطالعه اندازه گیری شد.

نتایج نشان داد که در گروهی که بیشترین شباهت را به رژیم MIND داشتند، تنها ۱۰ درصد گرفتار مشکلات شناختی شدند. این در حالی بود که در گروه هایی که کمتر از این رژیم پیروی می کردند، درصد مبتلا شدن به مشکلات شناختی کمی بیشتر بود.

به طور کلی، افراد با رعایت رژیم غذایی MIND حدود ۴ درصد کمتر در معرض خطر مشکلات شناختی قرار داشتند. جالب اینکه در زنان این کاهش به ۶ درصد می رسید، اما در مردان چنین کاهش محسوسی مشاهده نشد.

همچنین، محققان دریافتند که این رژیم تأثیرات بیشتری بر افراد سیاهپوست نسبت به افراد سفیدپوست داشته و روند کاهش توانایی های شناختی در افراد سیاهپوست به شکل کندتری پیش می رود. این یافته ها نشان دهنده اهمیت بررسی دقیق تر اثرات رژیم غذایی بر گروههای مختلف جمعیتی است.

هرچند این پژوهش نتایج امیدوارکننده ای دارد، محققان ادامه پژوهش در رابطه با آنرا خواهان شده اند. این مطالعه البته نشان داده است که ایجاد تغییرات ساده در رژیم غذایی می تواند به کاهش خطر یا تأخیر در بروز مشکلات حافظه کمک نماید.

گفتنی است نتایج جالب توجه این پژوهش در نشریه «نورولوژی» انتشار یافته که توسط آکادمی مغز و اعصاب آمریکا وابسته به دانشگاه سینسیناتی به چاپ می رسد. این مطالعه تحت حمایت موسسات ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی و موسسه ملی پیری آمریکا انجام شده است.



1403/07/01
08:47:47
5.0 / 5
204
تگهای خبر: پژوهش , دانشگاه , شركت , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما