بنیاد نیکوکاری دانشگاه آزاد اسلامی تاسیس شد
این با من: بنیاد نیکوکاری دانشگاه آزاد اسلامی با هدف پشتیبانی از پروژه های خیرخواهانه و با حضور دکتر علی اکبر ولایتی و دکتر محمدمهدی طهرانچی، رؤسای هیات امنای دانشگاه به طور رسمی تاسیس شد.
به گزارش این با من به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، اولین جلسه بنیاد نیکوکاری دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر علی اکبر ولایتی رییس هیات مؤسس و هیات امنا دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد شریفانی مسؤل نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمد قربانی گلشن آباد معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از خیرین و اعضاء این بنیاد اجرا شد.
ولایتی در این نشست بر اهمیت نهادینه کردن فرهنگ وقف و کارهای نیک در دانشگاه تاکید کرد و نقش بنیاد نیکوکاری را در ایجاد فرصت های برابر آموزشی برای دانشجویان مستعد اما کم برخوردار بسیار مهم دانست.
وی اشاره کرد: علم و علم آموزی در ایران از اهمیت بالایی برخوردارست و ایرانیان در این حوزه همیشه پیشتاز بوده اند.
ولایتی اظهار داشت: در دوره مدیریت دکتر طهرانچی الحمدلله کارهای خوب و اساسی در حوزه های فرهنگی و علمی انجام شده است که ان شاءالله این اقدامات با پیگیری رییس دانشگاه و مسئولان ادامه پیدا کند.
طهرانچی نیز در این نشست ضمن اشاره به جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه علمی و فرهنگی کشور، بر لزوم گسترش کارهای خیرخواهانه در پشتیبانی از نخبگان و پژوهش های علمی تاکید کرد و اظهار داشت: درگذشتهی تاریخی کشور ما، وقف و امور خیریه، موتور محرکه علم بوده است. کلیهی حرکت های علمی مبتنی بر وقف حرکت می کند. به همین دلیل وقتی که می بینید که مکتب مدرسه داری از دنیای اسلام به دنیای غرب می رود، آنها خیلی جدی به این مکتب وقف توجه می کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: وقتی بررسی می نماییم، در می یابیم بالاتر از ۳۰ درصد بودجه دانشگاه های بزرگ دنیا مثل هاروارد و آکسفورد، مبتنی بر وقف است. این نکته بسیار مهمی است. حرکتی است که در ایران اسلامی قدری مورد غفلت واقع شده است.
طهرانچی با اعلان اینکه اساساً چیزی ناب تر از وقف و امور خیریه در توسعه نظام تعلیم و تربیت نیست، اضافه کرد: لابراتوار های علمی که بسیاری از آنها حرکت های بزرگ علمی را صورت می دهند، مبتنی بر بودجهی وقف هستند. در نتیجه، سامان دهی بحث وقف و امور نیکوکاری در دانشگاه به عنوان یک بنیاد که یک طرف آن در دانشگاه و طرف دیگر آن بزرگان امور خیریه در کشور می باشند، موضوعی جدی به نظر می آید.
وی با اشاره به مردم نهاد بودن دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه اجتماعی است. انصافاً در انقلاب اسلامی، نفس حضرت آقا و هنر مردم در کل ایران گستره ای درست کرده که هرکسی در دنیا دربرابر این حرکت بزرگ مردمی سر تعظیم فرود می آورد.
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: این دانشگاه اجتماعی است، دانشگاه اجتماعی نمی تواند بدون امور نیکوکاری و بنیاد نیکوکاری باشد و این حرکت بنیاد نیکوکاری، باید به سمتی برود که یک صندوق نیکوکاری در بازار بورس شکل دهد و مردم بتوانند به شکل گسترده در آن مشارکت کنند. یک میلیون و ۴۰۰ هزار دانشجو از ۳ میلیون و ۵۰ هزار دانشجوی فعال کشور امروز در دانشگاه آزاد تحصیل می کنند.
وی دانشگاه آزاد اسلامی را محقق اصل عدالت اجتماعی دانست و اشاره کرد: در حقیقت دانشگاه فضای بسیار خاصی را ایجاد کرده است. به صورتی که شهریهی متوسط ۱۵ میلیون تومانی دانشگاه درسال، بیشترین عدالت اجتماعی را در جوانان به وجود می آورد. در استانهای محرومی مانند ایلام، سیستان وبلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد و جاهای که مردم هزینه رفت و آمد از شهری به شهر دیگر را ندارند، امکان تحصیل به وجود آورده است. در زابل، ما مدرسهی شبانه روزی ایجاد کردیم و بچه هایی در آن مشغول به تحصیل هستند که دانش آموزان مستعد روستاهای اطراف زابل هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد: حرکت مشترک بین دانشگاه آزاد اسلامی و کمیته امداد انجام شده تا این دانش آموزان بصورت شبانه روزی در این مدارس به تحصیل مشغول بشوند و بتوانند در آینده موثر واقع شوند. این حرکت ها باید در آینده گسترش پیدا کند.
همچنین طهرانچی از حرکت مثبت در راستای رسیدن به این هدف، ابراز خشنودی کرد و گفت نظام دانشگاه یک نظام هزینه درآمدی است. ما باید یک سازمان و منطق نیکوکاری می داشتیم که این بخش را برعهده داشته باشد؛ حساب و کتاب آن از جنس دیگری باشد. خدا توفیق داد که با همت عزیزان این بنیاد با هیات امنا و بزرگان راه اندازی شود. ما به دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان فراگیرترین نهاد آموزشی نگاه می نماییم که در محروم ترین شهرها تحصیل را فراهم آورده است. فقط تحصیل در دانشگاه هم نیست. ما ۸۶۰ عدد مدرسه و ۳۶۰ مهدکودک فعال هم دراختیار داریم.
وی اضافه کرد: با نگاهی نوین به آموزش و ایجاد فضای کارآفرینی. به عنوان مثال شبکهی کسب وکار خانگی، شبکهی کسب وکار خانم ها و یا شبکهی کسب وکار روستایی و... این ها حرکت هایی است که دانشگاه در راستای پیشرفت مفهوم عدالت و فقرزدایی و ایجاد امید در جوان ها راه اندازی کرده است.
محمد قربانی گلشن آباد معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این نشست از روند تاسیس و بنیان گذاری بنیاد نیکوکاری دانشگاه آزاد اسلامی، تلاش هایی که در این راه انجام شده و از روندهای گرفتن مجوز جهت راه اندازی بنیاد گزارش داد.
وی در گزارش خود اظهار داشت: امروز به برکت میلاد امام حسن مجتبی(ع) بنیاد را افتتاح خواهیم کرد. کارهای فاخری در این راه انجام گرفته است. همچون این که دستورالعمل تاسیس شورای واقفین و خیرین دانشگاه دانشگاه آزاد اسلامی استانها و سازمان مرکزی با دستور دکتر طهرانچی ابلاغ گردید.
قربانی گلشن آباد اظهار داشت: دستورالعمل تأسیس مراکز و کانون های نیکوکاری ابلاغ گردید و همانطور که گزارش شده، ما حدود ۸۶ مرکز و کانون نیکوکاری در سراسر کشور داریم. همهی استانها شورای واقفین و خیرین دارند. همهی این ها شماره حساب ویژه خودرا دارند. خود بنیاد هم ظرفیت قانونی خوبی دارد.
در ادامه این جلسه اعضاء بنیاد نیکوکاری دانشگاه آزاد اسلامی به بررسی راهکارهای جذب کمک های خیرین، برنامه های آینده بنیاد و شیوه های اثرگذاری آن در پشتیبانی از دانشجویان و پروژه های علمی پرداختند.
همچنین قرار شد که کارگروه های تخصصی برای پیگیری امور در رابطه با بنیاد تشکیل و برنامه ریزی های لازم جهت عملیاتی شدن اهداف آن صورت گیرد و در پایان از آرم بنیاد نیکوکاری دانشگاه آزاد اسلامی رونمایی گردید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳