بررسی پنج ساله محققان دانشگاه كالیفرنیا نشان داد
رابطه خواب آلودگی روزانه با مبتلاشدن به زوال عقل در سالمندان
این با من: پژوهشگران دریافته اند که افزایش خواب آلودگی روزانه در زنان 80 ساله می تواند با دو برابر شدن خطر مبتلاشدن به زوال عقل در پنج سال همراه باشد. این یافته ها نشان می دهند که تغییرات خواب ممکنست یکی از عوامل اولیه هشداردهنده در مورد کاهش شناختی باشد.
به گزارش این با من به نقل از ایسنا، با افزایش سن، تغییرات خواب امری طبیعی است، اما تعدادی از این تغییرات می توانند نشانه ای از مشکلات شناختی باشند. خواب نقش برجسته ی در سلامت مغز ایفا می کند، برای اینکه به فرآیندهای بازسازی و پردازش اطلاعات کمک می نماید.
تحقیقات پیشین نشان داده اند که کمبود خواب می تواند با کاهش حافظه و افزایش ریسک بیماریهای عصبی ارتباط داشته باشد. با این وجود، اطلاعات کمی در مورد نحوه تغییر الگوهای خواب در سالیان پایانی زندگی و ارتباط آنها با زوال عقل وجود دارد. بررسی دقیق این ارتباط می تواند به شناسایی علایم هشداردهنده اولیه برای تشخیص سریع زوال عقل کمک نماید.
به همین منظور، گروهی از محققان از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو، مطالعه ای را بر روی ۷۳۳ زن با میانگین سنی ۸۳ سال که در شروع پژوهش هیچ نشانه ای از زوال عقل نداشتند، انجام دادند.
این پژوهش که در یک دوره پنج ساله انجام شد، تغییرات خواب این افراد را بررسی کرد. پژوهشگران دریافتند که تغییرات خواب به سه دسته تقسیم می شوند: گروهی که الگوی خواب نسبتاً ثابت داشتند، گروهی که خواب شبانه شان کم شد و گروهی که گرفتار افزایش خواب آلودگی شدند.
در این پژوهش، شرکت کنندگان بوسیله دستگاه های مچی مخصوص برای اندازه گیری الگوهای خواب و ریتم شبانه روزی تحت نظر قرار گرفتند. پژوهشگران تغییرات کیفیت و مدت خواب شبانه، میزان خواب روزانه و الگوهای ریتم شبانه روزی را در آغاز مطالعه و پنج سال بعد بررسی کردند.
نتایج نشان دادند که ۲۲ درصد از شرکت کنندگان در این دوره مبتلا به اختلال شناختی خفیف شدند و ۱۳ درصد زوال عقل را تجربه کردند.
در گروهی که خواب شان پایدار بود، تنها ۸ درصد به زوال عقل گرفتار شدند، اما در گروهی که خواب آلودگی روزانه شان افزایش پیدا کرد، این میزان به ۱۹ درصد رسید.
پس از درنظر گرفتن عوامل اثرگذار مانند سن، میزان تحصیلات و وضعیت سلامتی، مشخص شد که افراد در گروه خواب آلودگی بالا رفته، دو برابر بیش از گروه خواب پایدار در معرض خطر زوال عقل بودند.
این یافته ها نشان می دهند که خواب و زوال شناختی در سالیان پایانی زندگی بطور پیچیده ای به یکدیگر مرتبط هستند. محققان تاکید دارند که تغییرات ناگهانی در الگوی خواب، خصوصاً افزایش خواب آلودگی روزانه، می تواند نشانه ای از مشکلات شناختی باشد. بررسی دقیق تر الگوهای خواب در سالیان پایانی زندگی می تواند به تشخیص سریع زوال عقل و اتخاذ راهکارهای پیشگیرانه کمک نماید.
این مطالعه در نشریه Neurology، وابسته به آکادمی عصب شناسی آمریکا انتشار یافته است و البته با وجود نتایج قابل توجه، محدودیت هایی نیز دارد. به عنوان مثال، بیشتر شرکت کنندگان این پژوهش افراد سفیدپوست بودند، بدین سبب نمی توان نتایج را به همه گروههای جمعیتی تعمیم داد. با این وجود، یافته های این مطالعه راه را جهت بررسی های گسترده تر در آینده باز می کند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳