كشفی جدید در حوزه مطالعات پیری

با رژیم گیاه خواری، واقعا جوان می شوید!

با رژیم گیاه خواری، واقعا جوان می شوید! این با من: مطالعه ای جدید نشان میدهد که هشت هفته رژیم گیاه خواری می تواند سلول ها را جوان کند و امید به بهبود طبیعی سلامتی را به خوبی افزایش دهد.



به گزارش این با من به نقل از ایسنا، دانشمندان بین الملل در یک مطالعه ی جدید و هیجان انگیز دریافته اند که تنها هشت هفته رژیم گیاه خواری می تواند تغییرات قابل توجهی در سطح سلولی بدن به وجود آورده و به صورتی موجب جوان سازی بدن شود. این کشف امیدوارکننده، درهای جدیدی را به روی روش های طبیعی برای حفظ سلامت و افزایش طول عمر گشوده است.

محققان برای انجام این مطالعه، گروهی از افراد متشکل از ۲۱ جفت دوقلو را انتخاب کردند. انتخاب فوق بدین سبب انجام شد که دوقلوها از نظر ژنتیکی بسیار شبیه به هم هستند و بدین سبب هرگونه تفاوت در نتایج را می توان به عوامل تاثیرگذاری نظیر رژیم غذایی نسبت داد.

به مدت هشت هفته، یک عضو از هر جفت دوقلو رژیم غذایی بطورکامل گیاهی را دنبال کرد و عضو دیگر به رژیم غذایی همه چیزخوار خود ادامه داد. در طول این زمان، پژوهشگران بطور مرتب نمونه های خون از شرکت کنندگان جمع آوری کرده و تغییرات به وجود آمده در سطح متیلاسیون DNA را بررسی کردند.

متیلاسیون DNA یک پروسه بیولوژیکی است که در آن گروههای متیل به DNA اضافه شده و این امر می تواند بیان ژن ها را تحت تأثیر قرار دهد. مطالعات قبلی نشان داده اند که تغییرات در الگوی متیلاسیون DNA با روند پیری مرتبط هستند.

نتایج این مطالعه نشان داد افرادی که رژیم گیاه خواری را دنبال می کردند، تغییرات قابل توجهی در الگوی متیلاسیون DNA خود تجربه کردند. این تغییرات به شکلی بود که سن بیولوژیکی آنها کاهش یافت! به عبارت دیگر، از نظر بیولوژیکی، این افراد جوان تر شدند.

اما این تمام ماجرا نبود. پژوهشگران همین طور دریافتند که رژیم گیاه خواری به بهبود عملکرد تعدادی از اندام های داخلی مانند قلب، کبد و سیستم ایمنی بدن نیز کمک می نماید.

مجریان این تحقیق، وارون دواراکا، کریستوفر گاردنر و همکارانشان از موسسه TruDiagnostic آمریکا معتقدند که عوامل مختلفی در این تغییرات نقش دارند. یکی از مهم ترین این عوامل، کاهش وزن می باشد.

بر این اساس، افرادی که رژیم گیاه خواری را دنبال می کردند، بطور متوسط وزن بیشتری نسبت به گروه کنترل از دست دادند و کاهش وزن می تواند تأثیر مثبتی بر خیلی از فاکتورهای سلامتی، همچون سن بیولوژیکی، داشته باشد.

علاوه بر کاهش وزن، ترکیبات موجود در گیاهان نیز ممکنست نقش مهمی در این تغییرات ایفا کنند. تعدادی از این ترکیبات دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی هستند که می توانند به صیانت از سلول ها در مقابل لطمه و کاهش روند پیری کمک کنند.

با این وجود، طبق اشار ه پژوهشگران فوق، بااینکه نتایج این مطالعه بسیار امیدوارکننده هستند، اما هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز است تا بتوان بطور کامل مکانیسم های زمینه ای این پدیده را درک کرد. همچنین، لازم است مطالعات بزرگ تر و طولانی مدت تری صورت گیرد تا بتوان تأثیر طولانی مدت رژیم گیاه خواری بر سلامت و طول عمر را بررسی نمود.

به عبارت دیگر، در صورتیکه این مطالعه که نتایج آنرا نشریه معتبر BMC Medicine منتشر نموده است، نشان میدهد که رژیم گیاه خواری می تواند تأثیر مثبتی بر سلامت و طول عمر داشته باشد، اما این به مفهوم آن نیست که همه افراد باید حتما گیاه خوار شوند. بلکه هر فرد باید باتوجه به شرایط و نیازهای خود تصمیم بگیرد که کدام رژیم غذایی برای او مناسب تر است.




منبع:

1403/05/10
11:00:17
5.0 / 5
279
تگهای خبر: پژوهش , شركت , محقق , مطالعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما