ارتباط دانشگاه ها با صنعت و مهارت آموزی بسیار كم است

ارتباط دانشگاه ها با صنعت و مهارت آموزی بسیار كم است به گزارش این با من معاون آموزشی، پژوهشی و تحصیلات تكمیلی دانشگاه تربت حیدریه اظهار داشت: هنوز با عنایت به اینكه اشتغال یكی از اصلی ترین موضوعات مطرح شده در جامعه است، اما اغلب دانشگاه ها با صنعت و مهارت آموزی ارتباط خوبی ندارند.


علیرضا صالحان در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: دانشجویان برای ادامه تحصیل در دانشگاه ها بیشتر به سمت مدرك گرایی پیش می روند، این در شرایطی است كه بعد از فارغ التحصیل شدن و قرار گرفتن در بازار كار مهارت كافی كسب نكرده اند.

وی ادامه داد: در این ارتباط تنها دانشجویان مقصر نیستند بلكه مراكز آموزشی ارتباط خوبی با صنعت و بازار كار ندارند و پیشرفت در این زمینه نیازمند فرهنگ سازی است.

صالحان با عنایت به اهمیت مهارت آموزی در دانشگاه مطرح كرد: در همین راستا دانشگاه تربت حیدریه با عرضه طرح های مهارتی دانشجویان را علاوه بر دروس نظریه درگیر پروژه های عملی كرده و با برگزاری كارگاه های آموزشی ساعاتی را برای كسب مهارت و روبرو شدن با مشكلات موجود در بازار برای كارورزان فراهم نموده است.

وی عنوان كرد: انگیزه و استقبال كم دانشجویان از دوره های مهارت آموزی از مهمترین عوامل عدم موفقیت در بازار كار فارغ التحصیلان با مدارك عالی علمی است كه خوشبختانه در این دانشگاه دانشجویان تمایل زیادی به حضور در كارگاه ها و رویدادهای كارآفرینی و مهارت آموزی دارند. تنها امسال ۱۵ كارگاه آموزشی در این مركز برگزار گردید كه خوشبختانه با استقبال خوبی مواجه گردید.

معاون آموزشی، پژوهشی و تحصیلات تكمیلی دانشگاه تربت حیدریه اساسی ترین مشكل برای عدم رغبت جوانان را آموزش در مدارس ذكر كرد و اظهار داشت: در نظام آموزشی تعریفی برای آشنایی دانش آموزان با مهارت های فنی و جذب بازار كار وجود ندارد از این رو این قشر تنها با هدف مدرك گرایی به ادامه تحصیل فكر كرده و كسب مهارت و ورود به بازار كار را آموزش ندیده اند.

رشته دانشگاهی باید برحسب علاقه و تفكر انتخاب شود
در ادامه یكی از مدرسان دانشگاه آزاد واحد تربت حیدریه اظهار داشت: اگر دانشجویان زمان انتخاب رشته از روی علاقه و تفكر رشته مورد نظر خویش را برگزینند در آینده برای ورود به بازار كار با مشكلات كمتری مواجه می شوند.

اسماً عباسی، كارشناس ارشد شیمی عالی، اضافه كرد: بیشتر دانشجویان بعد از اتمام دوران تحصیل منتظر میزهای اداری و استخدام در نهادهای دولتی هستند و این امر با عنایت به روند افزایش جمعیت امكان پذیر نیست؛ باید شرایط ورود به عرصه كار هماهنگ با نیاز منطقه انتخاب گردد.

وی بیان كرد: اغلب دانشجویان پس از این كه مراحل مقدماتی جذب كار را انجام می دهند برای عرضه مدرك فقط یك گواهی آخر تحصیل دارند و قادر به انجام هیچ مهارت و حرفه ای نیستند، این عامل ضربه محكمی بر بدنه تحصیل و اشتغال وارد می نماید.

مدیر كانون آموزشی در تربت حیدریه اظهار داشت: اگر جوانان طی مدت تحصیل در ارتباط با رشته تحصیلی خود مهارت های كافی را آموزش ببینند، قادر خواهند بود با یك سرمایه اندك در ابتدا كارهای كوچك را آغاز و به تدریج آنرا گسترش دهند؛ همینطور در این زمینه می توانند بستر اشتغال برای سایر افراد را هم فراهم نمایند.

عباسی اظهار نمود: نهادینه كردن فرهنگ اشتغال در بخش خصوصی است و در شرایط كنونی كه بیكاری و مشكلات اقتصادی صدمه های زیادی را در خانواده ها به وجود آورده كارآفرینی كمك شایانی به این عرصه خواهد نمود.

وی ادامه داد: اگر دانشجویان رشته تحصیلی خویش را با علاقه انتخاب كنند در ادامه برای تولید اشتغال و كار كردن در بازار كار تمام مشكلات را مرتفع می كنند.

عباسی با اشاره به فعالیت كانون آموزشی عنوان كرد: در كلاس های فنی این شهرستان با وجود چندین هزار نفر دانشجو فقط حدود ۱۰ نفر در دوره ها ثبت نام كرده اند، این امر نشان دهنده استقبال كم دانشجویان از كسب مهارت آموزی است.

مدیر كانون آموزشی در تربت حیدریه اظهار داشت: تابحال افرادی كه از این كانون آموزشی فارغ التحصیل شده اند در رشته های شیرینی پزی، خیاطی، آرایشگری و كامپیوتر وارد عرصه كار شده و توانسته اند با یك سرمایه اندك كارآفرینی كنند و منبع درآمدی را برای خود و سایر افراد فراهم آورند.



1397/11/12
13:17:51
5.0 / 5
4877
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , ثبت نام , جوانان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما