استفاده از درختان برای شناسایی فعالیت های مخفیانه

درختان آمازون، همکاران خاموش در ردیابی استخراج غیرقانونی طلا

درختان آمازون، همکاران خاموش در ردیابی استخراج غیرقانونی طلا این با من: در اعماق جنگل های بارانی آمازون، جایی که دسترسی، دشوار و کنترل دولتی، محدود است، کارهای انسانی مخرب بازهم تأثیر خودرا بر طبیعت می گذارند؛ اما درختان این ناحیه حال به ابزاری غیرمنتظره برای ردیابی این تأثیرات تبدیل گشته اند.



به گزارش این با من به نقل از ایسنا، استخراج طلا در آمازون، خصوصاً در کشورهایی مانند پرو، فعالیتی پررونق است که اغلب بصورت غیرقانونی و با روش های سنتی به انجام می رسد. در این تکنیک ها، جیوه برای استخراج طلا از خاک استفاده می شود؛ فلزی سمی که برای سلامت انسان و محیط زیست بسیار خطرناکست. استفاده گسترده از جیوه در مناطق دورافتاده جنگل های بارانی موجب نگرانی های جهانی در مورد آلودگی هوا، آب و خاک شده است. خصوصاً چون خیلی از این معادن در نزدیکی مناطق حفاظت شده و زیستگاه های بومی قرار دارند، شناسایی منابع آلودگی بموقع، اهمیت بالایی پیدا کرده است.

ضرورت پایش انتشار جیوه از این معادن، به ویژه به سبب تأثیرات آن بر سلامت جوامع محلی و زیست بوم ها، محققان را به سوی یافتن راهکارهای ساده تر و گسترده تر سوق داده است. روش های سنتی پایش، اغلب پرهزینه و محدود به مناطق کوچک اند؛ اما اگر درختان، به عنوان موجوداتی ساکن و در تماس دائم با محیط، بتوانند اطلاعاتی درباره ی سطح آلودگی در خود ذخیره کنند، می توانند نقش برجسته ی در پایش گسترده و کم هزینه ایفا کنند.

در همین راستا، تیمی از محققان بین المللی به رهبری دکتر ژاکلین گرسان از دانشگاه کرنل، تحقیقاتی در جنگل های بارانی پرو انجام دادند. آنها با بررسی حلقه های رشد سالانه درختی به نام «فیکوس اینسیپیدا» که نوعی انجیر وحشی است و در نواحی استوایی یافت می شود، بررسی کردند که آیا می توان از این درختان به عنوان فاکتورهای زیستی برای تشخیص آلودگی جیوه ناشی از معادن طلا بهره برد یا خیر.

در این پژوهش، نمونه هایی از سه گونه درخت بومی آمازون بررسی گردید، اما فقط درخت یاد شده فوق دارای حلقه های قابل بررسی سالانه بود.

نمونه برداری از پنج نقطه انجام شد: دو نقطه دور از کارهای معدنی و سه نقطه در نزدیکی شهرهای معدنی که در آنها آمالگام جیوه-طلا سوزانده می شود. یکی از این نقاط در نزدیکی منطقه حفاظت شده قرار داشت.

محققان دریافتند که غلظت جیوه در چوب درختان نزدیک به مناطق معدنی بیشتر است. خصوصاً بعد از سال ۲۰۰۰، افزایش قابل توجهی در غلظت جیوه در این مناطق دیده شد که به احتمال زیاد، با گسترش استخراج طلا در آن سال ها مرتبط می باشد. همچنین، درختانی که در نزدیکی جنگل حفاظت شده بودند، نسبت به بقیه مناطق معدنی، آلودگی کمتری داشتند.

این یافته ها نشان دادند که حلقه های رشد درختان می توانند اطلاعاتی در مورد زمان و شدت آلودگی هوا با جیوه عرضه کنند. بعبارت دیگر، درختان بصورت طبیعی و بی هزینه، وقایع محیطی پیرامون خودرا ثبت می کنند. اگر این تکنیک به شکل گسترده تری مورد استفاده قرار گیرد، می تواند ابزاری مؤثر برای شناسایی مناطق آلوده و بررسی میزان تأثیر اقدامات قانونی یا بین المللی مانند کنوانسیون میناماتا باشد.

کنوانسیون میناماتا، توافق نامه ای بین المللی است که با هدف کاهش انتشار جیوه و آثار مخرب آن بر سلامت انسان و محیط زیست بوجود آمده است. استفاده از درختان به عنوان شبکه ای از پایش گرهای طبیعی، می تواند به اجرای بهتر و مؤثرتر این معاهده کمک نماید و در مناطقی که دسترسی به آنها دشوار است، داده های ارزشمندی در اختیار محققان و سیاست گذاران قرار دهد.

این پژوهش در نشریه بین المللی و معتبر Frontiers in Environmental Science انتشار یافته که وابسته به مجموعه علمی Frontiers است و به انتشار مطالعات روز در عرصه محیط زیست می پردازد.







منبع:

1404/01/22
13:22:30
5.0 / 5
28
تگهای خبر: اطلاعات , پژوهش , دانشگاه , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
این با من - انجام پروژه
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما : این با من، تخصص ما، تحقق ایده های شما. انجام پروژه ها باکیفیت و سرعت