دوری از دیابت حاملگی به کمک این غذا مهیا شد
این با من: خراسان رضوی نتایج تحقیقات جدید نشان داد که مصرف خوراک لوبیای پرادویه در دوران حاملگی ممکنست خطر مبتلاشدن به دیابت حاملگی را کم کند.
حاملگی اغلب تلفیقی از انتظار، اضطراب و تصمیمات بسیار را به ویژه در مورد غذا به همراه دارد. برای چندین دهه، متخصصان سلامت، لوبیا را به عنوان غذایی مقرون به صرفه و غنی از پروتئین، فیبر و کربوهیدرات های پیچیده معرفی کرده اند.
هم اکنون، نتایج تحقیقات جدید موارد جالبی ارائه می دهد که خوراک لوبیای پُرادویه در دوران حاملگی ممکنست خطر مبتلاشدن به دیابت حاملگی را کم کند.
این یافته را پژوهشگران دانشگاه بوفالو در نیویورک آمریکا ارائه کردند و نتایج مطالعه آنان در مجله Nutrients انتشار یافته است، خوراک لوبیای پُرادویه را به عنوان ترکیب رژیم غذایی احتمالی برای افراد حامله و خصوصاً افرادی ارائه می دهد که در معرض خطر عوارض قند خون قرار دارند.
دیابت بارداری، وضعیتی است که در دوران حاملگی تشخیص داده می شود و بر نحوه پردازش قند توسط بدن تاثیر می گذارد. این وضعیت اگر کنترل نشود، می تواند هم برای نوزاد و هم برای مادر منجر به عوارض جدی شود. در حالیکه این وضعیت بطور معمول بعد از زایمان مرتفع می شود، اما احتمال ابتلای مادران به دیابت نوع دو در مراحل بعدی زندگی بیشتر است.
عواملی مانند چاقی پیش از بارداری، سن مادر، افزایش وزن بیش از اندازه بارداری، فعالیت بدنی کم، رژیم غذایی نامناسب و حتی کووید- ۱۹ با این وضعیت مرتبط هستند.
برمبنای داده های اخیر مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری ها در آمریکا، دیابت حاملگی در این کشور از ۶ درصد در سال ۲۰۱۶ به ۸.۳ درصد در سال ۲۰۲۱ افزایش پیدا کرده است. پژوهشگران در جواب این افزایش، راه هایی برای کاهش خطر را بررسی می کنند.
لوبیا که به علت توانایی خود در تثبیت سطح قند خون و پشتیبانی از سلامت دستگاه گوارش شناخته شده، قبلا جایگاه خودرا در خیلی از لیست های غذایی سالم به دست آورده است.
برمبنای نتایج این مطالعه، بانوانی که یک دفعه در ماه فلفل چیلی مصرف کردند، ۳.۵ درصد در معرض خطر مبتلاشدن به دیابت حاملگی بودند اما افرادی که هیچ گاه فلفل قرمز نخورده بودند، ۷.۴ درصد در معرض خطر بودند. این تفاوت قابل توجهی برای تنها یک وعده در ماه بود.
لوبیا به تنهایی فواید زیادی ازجمله فیبر بالا و شاخص گلیسمی پایین دارد، اما خوراک لوبیای پرادویه اغلب شامل چیزی بیش از لوبیا است. بطور معمول در این خوراک، لوبیا، پودر فلفل قرمز و گاهی ادویه های اضافی، همه ممکنست به اثرات منحصربه فرد بر قند خون کمک کنند.
پژوهشگران به دو جزء خاص کپسایسین، ماده ای شیمیایی تند موجود در فلفل های چیلی و ترکیبات فنلی موجود در لوبیا اشاره کردند. کپسایسین و ترکیبات فنلی مزایای بالقوه ای در بهبود کنترل قند خون بوسیله کند کردن جذب گلوکز و افزایش ترشح انسولین ویا حساسیت به انسولین دارند.
این سفارش غذایی نباید جایگزین مراقبت های پزشکی یا سفارش های غذایی شود، اما ممکنست جایی در سفره داشته باشد، به ویژه برای بانوانی که در معرض خطر بالاتر دیابت حاملگی قرار دارند، می تواند یک راه ساده و خوشمزه برای پشتیبانی از سلامت آنها باشد.
سایت ارث گزارش کرد، هم اکنون، افراد حامله باید روی تغذیه متعادل، معاینات منظم و فعالیت بدنی تمرکز کنند اما با تحقیقاتی مانند این، حتی انتخاب های کوچک می تواند تفاوت مدلول داری بوجود آورد.
نتایج این مطالعه در مجله Nutrients انتشار یافته است.
منبع: این با من
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱