دانشگاه های اصفهان در سالی که گذشت
این با من: اصفهان سال 1401 سالی همراه با فراز و نشیب برای دانشگاه های ایران و اصفهان بود. آنچه که در این یک سال در باب دانشگاه و دانشجویان نگاشته شد، با هدف اطلاع رسانی، یادآوری و پشتیبانی از حقوقِ گاه فراموش شده دانشجویان و محترم شمردن اهالی دانش بود.
به روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ نزدیک می شویم، سالی که شاید بتوان در تاریخ وقایع، آنرا یکی از پر حادثه ترین سال ها برای دانشگاه های ایران و اصفهان خواند. در ادامه مطلب، تعدادی از مهم ترین وقایعی که در سال ۱۴۰۱، در دانشگاه های اصفهان رخ داده است را مرور و به آنها اشاره ای می نماییم.
مسمومیت غذایی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان
یکی از حوادث این سال، مسمومیت غذایی تعداد کثیری از دانشجویان بود؛ اتفاقی ناگوار که از دانشگاه صنعتی اصفهان شروع و سپس به دانشگاه های دیگر کشور همچون دانشگاه خوارزمی واحد کرج و دانشگاه صنعتی اراک کشیده شد. گسترش پدیده مسمومیت غذایی سال ۱۴۰۱در میان دانشجویان، اتفاقی بی سابقه در تاریخ دانشگاه های کشور بود که به عنوان «مسمومیت غذایی زنجیره ای دانشجویان» از آن یاد می شود.
این خبر بواسطه اعلام تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان که در ایام ابتدای آذرماه، غذای سلف را مصرف کرده بودند و گرفتار علایم مسمومیت و مشکلات گوارشی شدند بودند، منتشر گردید. به سبب این مسمومیت، دانشجویای بدحال راهی بهداری دانشگاه شدند، اما کم کم تعداد دانشجویان مسموم شده به حدی رسید که آنها را برای مداوا به بیمارستان های شهر اصفهان ارجاع دادند. سید علی میرمحمدی میبدی، رییس دانشگاه صنعتی اصفهان، تعداد دانشجویان مبتلا را در گفت و گو با ایسنا، ۲۷۰ نفر اعلام نموده بود.
در ادامه این مسمومیت، ۵ آذرماه، تعداد زیادی از دانشجویان این دانشگاه به نشانه اعتراض در محل سلف غذاخوری تجمع کردند و ظرف های غذای خودرا تا پشت دفتر ریاست دانشگاه، بر روی زمین گذاشتند و خواهان پاسخگویی ریاست و مسئولین این دانشگاه شدند.
پس از آن با انتشار پیامی ویدئویی، رییس دانشگاه صنعتی اصفهان، تعداد دانشجویان مبتلا را بیش از ۶۰۰ نفر اعلام کرد، در صورتیکه دانشجویان معتقد بودند تعداد دانشجویان مسموم شده بیش از ۱۰۰۰ نفر هستند.
در نهایت بعد از گذشت چند روز از شروع مسمومیت، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، باکتری شیگلاسونئی را به سبب غذای توزیع شده در سلف مرکزی دانشگاه صنعتی اصفهان، عامل بیماری شمار زیادی از دانشجویان این دانشگاه اعلام نمود.
آتش سوزی لابراتوار شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان
چیزی از مسمومیت جمعی دانشجویان در دانشگاه صنعتی اصفهان نگذشته بود که در شامگاه ۱۹ آذرماه، خبر حریق لابراتوار دانشکده شیمی و جان باختن فردی به نام «حسین مرادی»، موجب تأثر و اندوه همگان شد.
حسین مرادی، ۳۰ساله، اهل ملایر استان همدان و دانشجوی دکتری/ سرباز امریه بود که در پی انفجار و حریق در لابراتوار تحقیقات معدنی دانشکده شیمی جان خودرا از دست داد. بگفته دانشجویانی که قبل از حادثه در کنار وی حضور داشتند، این دانشجو درحال کار بر روی داده های خود در لپ تاپ بوده و هیچ کار آزمایشی انجام نمی داده است.
در پی این حادثه تلخ، محمد علی زلفی گل، وزیر علوم ضمن تاکید بر رسیدگی سریع به موضوع، سید علی محمد میرمحمدی میبدی، رییس دانشگاه صنعتی اصفهان را مامور پیگیری سریع و بررسی علل این حادثه کرد. اما با این وجود، با وجود پیگیری دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان برای اطلاع از علت وقوع این حریق و نیز با گذشت بیش از سه ماه از وقوع این اتفاق، هنوز هیچ پاسخی در خصوص علت و جزییات این حادثه توسط رییس دانشگاه صنعتی اصفهان بیان نشده است.
بر اساس آخرین پیگیری ها، در ۲۶ بهمن ماه، محمد علی زلفی گل، وزیر علوم، در گفت و گو با ایسنا، ضمن اعلام بررسی این موضوع، اشاره کرد: موضوع در دست بررسی و وزارت علوم پیگیر این ماجرا است.
ساخت نخستین مبدل انرژیِ موج دوبدنه ای کشور توسط پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان
پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان در یک همکاری علمی بین المللی با پژوهشگران دانشگاه هامبورگ، موفق به ساخت مبدلِ انرژیِ موج دوبدنه ای شدند. این مبدل، انرژی موج را به الکتریسیته تبدیل می کند و برق تولید شده توسط آن در ردیف انرژی های سبز و پایدار قرار دارد.
شهریار منصورزاده، مدیر گروه پژوهشی هیدرودینامیک پژوهشکده زیر دریا دانشگاه صنعتی اصفهان، در گفت و گو با ایسنا، درباره ی این دستاورد، اظهار داشت: این دستگاه، مبدلِ جاذبِ انرژی موج دو بدنه ای است که انرژی موج را به الکتریسیته تبدیل می کند. قطر این مبدل ۷۰ سانتی متر است و ارتفاع آن ۱۴۰ سانتی متر و این دستگاه در این ابعاد محدود، برقی در حدود ۵ تا ۸ وات در یک موج فرکانسی که مشابه رنج فرکانس امواج دریا است، تولید می کند. این مدل پایلوت تولید شده، از یک بدنه شناور و یک بدنه مغروق شامل یک دکل و یک صفحه سنگین افقی، تشکیل شده که در اثر برخورد موج با بدنه های شناور و مغروق، حرکت نسبی نوسانی، در راستای عمود بر سطح آب، به وجود می آید. این حرکت در یک سیستم برداشت قدرت(PTO ) به یک حرکت دورانی تبدیل گشته و سپس به محور یک ژنراتور برق منتقل شده و تولید الکتریسیته می کند.
این پروژه به عنوان یک کار مشترک پژوهشی میان دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه هامبورگ بوده است که با دریافت گرنت تحقیقاتی مشترک و با اعتبار ۵۵ هزار یورو توسط دکتر پرویزیان، از اعضای بنیاد علمی (Alexander von Humboldt (Avh کشور آلمان انجام شده است.
یافته های علمی این پروژه پژوهشی نیز تا حالا در چند ژورنال معتبر علمی همچون Renewable Energy و Ocean Engineering انتشار یافته است.
ابلاغیه جدید درباب خوابگاه های دانشگاه های اصفهان
در روزهای پایانی دی ماه، به تعدادی از دانشجویان خوابگاهی دانشگاه اصفهان ابلاغ گردید که برمبنای یک ابلاغیه جدید باید به زودی خوابگاه را تخلیه کنند.
جمعی از دانشجویان این دانشگاه، چنین مشکلات پیش آمده برای دانشجویان را ناشی از عدم وجود شورای صنفی دانشجویان در دانشگاه اصفهان می دانند. آنها معتقدند که شورای صنفی دانشجویان می تواند صدای واحد و قانونی برای بیان مشکلات دانشجویان باشد و زمانی که این صدای واحد به رسمیت شناخته شود، از ضمانت اجرائی نیز برخوردار می شود و می تواند در مهم ترین مسائل و ارکان زندگی دانشجو همچون مسائل رفاهی، بحث خوابگاه، تغذیه، حمل و نقل، بازه امتحانات، فرجه و موارد دیگر وارد شود و تغییرات لازم را اعمال نماید.
این دانشجویان با اعتقاد بر این که تشکیل شورای صنفی دانشجویان را همچون نیازهای واجب این دانشگاه می دانند، می گویند به خاطر داریم که در سال ۹۸ شورای صنفی در دانشگاه اصفهان فعال بود، اما بعد از آن، این شورا منحل شد و هم اکنون در اتاق شورای صنفیِ سابق در قسمت امور دانشجویی دانشگاه بسته است.
بهمن زینلی، مدیر امور دانشجویی دانشگاه اصفهان، در گفت و گو با ایسنا، علت این امر را یک بازبینی قانونی بیان کرد و اشاره کرد: اصرار ما بیشتر بر این است که دانشجویان انگیزه ای برای مطالعه بهتر داشته باشند و به مسائل دیگر نپردازند.
کسب مقام دوم دانشجویان دانشگاه اصفهان در چهارمین دوره مسابقات ملی کدنویسی مبهم
حسام محبی، علیرضا کریمی، سید محمدرضا رستگاری و میترا عمرانی از دانشجویان عضو انجمن ACM دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه اصفهان موفق به کسب مقام دوم تیمی از میان بیش از ۶۰ تیم شرکت کننده در چهارمین دوره مسابقات کدنویسی مبهم شدند.
چهارمین دوره مسابقات کدنویسی مبهم "Spaghetti contest ۴"، در ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۱، با حمایت راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و به همت دانشگاه صنعتی شریف در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری انجام شد.
هدف از برگزاری این مسابقه تخمین مهارت شرکت کنندگان در نوشتن کدهای ناخوانا یا در اصطلاح برنامه نویسان همان کد کثیف(Dirty Code) است. این مسابقه فقط یک رقابت فنی بین افراد نیست، بلکه مقرر است در این رویداد دانش و مهارت برنامه نویسی شرکت کنندگان افزایش یابد و مهارت و دانش کسب شده در صنعت فناوری اطلاعات کشور مورد استفاده قرار گیرد و شرکت کنندگان مسابقه پس از این رویداد وارد بازار کار کشور شوند.
تلاش یک راننده اسنپ برای آزار رساندن و ربودن یک دانشجوی دختر
در ۹ اسفندماه، در محدوده خوابگاه دختران دانشگاه هنر اصفهان، یک راننده اسنپ قصد آزار رساندن و ربودن یک دانشجوی دختر را داشته و این حادثه موجب ناراحتی تعداد زیادی از دانشجویان این دانشگاه شد. دانشجویان علت این حادثه را دور بودن مسافت خوابگاه تا دانشگاه و همین طور ناامن بودن محدوده خوابگاه می دانند.
خوابگاه دخترانه صبا در خارج از شهر، در مجتمع نیرو و در اتوبان آزادگان واقع شده است، به گونه ای که مدت زمانی که دانشجویان برای رسیدن از خوابگاه به دانشگاه در راه هستند، تقریباً یک ساعت به طول می انجامد.
در رابطه با مشکل پیش آمده، علیرضا خواجه احمد عطاری، رییس دانشگاه هنر اصفهان، در گفت و گو با ایسنا، ضمن بیان این که دانشگاه هنر اصفهان چهارمین دانشگاه دولتی اصفهان است و ۴۰ سال سابقه دارد، اشاره کرد: این دانشگاه نیاز به یک سایت دارد تا بتواند از همان ابتدا با یک برنامه راهبردی به یک انسجامی نائل شود. بنابراین، نیاز به یک سایت است؛ برای مثال زمانی که ما از دانشگاه اصفهان، دانشگاه صنعتی یا دانشگاه های آزاد یاد می نماییم، این دانشگاه ها یک سایت بزرگ دارند که در آن همه امکانات برای دانشجو مهیا است و دانشجو می تواند از یک بخش فرهنگی به یک بخش ورزشی برود و از بخش ورزشی به خوابگاه یا کلاس برود، اما متاسفانه این شرایط برای ما مهیا نیست. پس ما در پی این قضیه هستیم که فقط یک خوابگاه جابجا نشود، چونکه این مسئله فقط در حکم دارو یا بهتر بگوییم نوشدارو است. در حقیقت، دانشگاه هنر اصفهان نیاز به یک توجه ویژه دارد و ما این امر را از مجموعه شهر درخواست داریم.
کسب رتبه ایده برتر در چهاردهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری توسط دانش آموخته دانشگاه هنر اصفهان
ایده محمود ستایش مهر، دانش آموخته مقطع دکتری و مدیر عامل شرکت «ملک و میراث ایرانیان» به عنوان یکی از شرکت های فعال موجود در مرکز رشد دانشگاه هنر اصفهان، با موضوع «تهیه بسته های ارزش افزای مرمت، حفاظت و احیای خانه های تاریخی» در محور مالی و اقتصادی، موفق به کسب رتبه ایده برتر در چهاردهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و نهمین جشنواره آموزش و پژوهش در مدیریت شهری و روستایی شد.
بدحالی برخی از دانشجویان خوابگاه دخترانه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
در ۱۵ اسفندماه، خبری در خصوص حمله شیمیایی به خوابگاه دخترانه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در فضای مجازی منتشر گردید.
در این رابطه، پژمان عقدک، مدیر و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی، در گفت و گو با ایسنا، اظهار داشت: شب پیش چند نفر از دانشجویان احساس سوزش و آبریزش می کنند، بر اساس اعلام آنها، مسئولین دانشگاه مبادرت به تخلیه خوابگاه کرده و مسئولین نیز محیط را بررسی می کنند، اما هیچ چیزی پیدا نمی کنند.
وی اضافه کرد: پس از آمدن اورژانس، از میان دانشجویان، دو نفر را که علامت چشمی و ریزش اشک داشتند، به بیمارستان الزهرا اعزام و دو ساعت بعد نیز هر دو نفر ترخیص می شوند. این اتفاق از ساعت ۲۲: ۴۵ دقیقه شب گذشته شروع و در نهایت ساعت ۲ شب همه دانشجویان در خوابگاه های خود مستقر شدند.
به گزارش این با من به نقل از ایسنا، آنچه که سال ۱۴۰۱، در باب دانشگاه و دانشگاهیان در خبرگزاری ایسنا به قلم تحریر درآمد، با هدف اطلاع رسانی، یادآوری و پشتیبانی از حقوقِ گاه فراموش شده دانشجویان و محترم شمردن اهالی دانش بود. امید که سال جدید، سالی روشن برای عموم مردم، سرشار از آگاهی برای اهالی علم و دانشگاه و سالی توام با سرفزاری برای ایرانی آزاد باشد.
منبع: inbaman.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب