برگزاری مدارس تابستانه داده كاوی سلامت و تجهیزات پزشكی
این با من: معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران از برگزاری مدارس تابستانه داده کاوی سلامت و تجهیزات پزشکی آگاهی داد.
به گزارش این با من به نقل از ایسنا، دکتر محسن فاتح با اعلان اینکه جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران بعنوان پل ارتباطی بین دانشگاه و جامعه، با رویکرد ترجمان دانش، اهتمام در کاربردی سازی علوم دارد، اظهار داشت: مرکز خدمات تخصصی انفورماتیک سلامت در زیرمجموعه معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، در سه حوزه آموزش، پژوهش و تولید و عرضه سامانه های تصمیم یار بالینی تأسیس شده است. مرکز خدمات تخصصی انفورماتیک سلامت در زمینه آموزش با برگزاری دو مدرسه تابستانه تحت عناوین مدرسه تابستانه داده کاوی سلامت و تجهیزات پزشکی فعالیت خودرا شروع خواهدنمود.
نقش الگوریتم های داده کاوی در پیش بینی و تشخیص بیماری ها
معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران هدف از داده کاوی را استخراج اطلاعات مفید از بانکهای اطلاعاتی بزرگ یا انبارهای داده دانست و اظهار داشت: داده کاوی در جنبه های مختلف تجاری و علمی کاربرد دارد و می تواند بصورت خودکار الگوهای نهان در داده ها را کشف کند. الگوریتم های داده کاوی در صنعت بهداشت و درمان نقش مهمی در پیش بینی و تشخیص بیماریها دارد و از آن در صنایع داروسازی، مدیریت بیمارستان، بازاریابی، مدیریت ارتباط با مشتری، مهندسی و آنالیز پزشکی، وب کاوی و سایر زمینه ها استفاده می شود.
فاتح در توضیح سرفصل های دوره داده کاوی سلامت اظهار داشت: در این کارگاه مبانی داده کاوی سلامت، چشم اندازهای پزشکی نوین در عصر داده ها، مدیریت و چالش های ثبت صحیح داده ها در زمینه سلامت، کارگاه تحلیلی پردازش داده ها در SPSS و کارگاه داده کاوی سلامت در پایتون، در طول 36 ساعت بصورت مجازی ارائه می شود.
معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران همین طور در توضیح اهداف برگزاری مدرسه تابستانی تجهیزات پزشکی اظهار داشت: در این مدرسه تابستانه، مروری بر تجهیزات پزشکی عمومی بیمارستانی و کلینیک های پزشکی، مروری بر دستگاه های تصویربرداری پزشکی، مبانی لیزر و کاربردهای آن در مهندسی پزشکی و مدیریت، نگهداری و رفع عیوب تجهیزات پزشکی در طول 60 ساعت بطور مجازی ارائه خواهد شد.
وی افزود: در زمینه پژوهشی نیز پژوهش های کاربردی در حوزه داده کاوی با تمرکز بر ترمیم زخم، آسم و آلرژی، دیابت، دندان پزشکی، درمان در منزل و... توسط این مرکز صورت خواهد گرفت و در نهایت خروجی کارهای پژوهشی مرکز در اپلیکیشن هایی تحت عنوان تصمیم یار بالینی پیاده سازی شده تا بتواند دستیار پزشکان و درمانگران در زمینه های تشخیصی و درمانی باشد.
حوزه انفورماتیک سلامت درحال ارائه دقیق ترین و ارزانترین ابزارهای درمانی است
معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با تاکید بر اهمیت حوزه انفورماتیک سلامت اضافه کرد: امروزه حوزه انفورماتیک سلامت و پزشکی با بهره بردن از هوش مصنوعی و اجزاء آن همچون داده کاوی، یادگیری ماشینی، یادگیری عمیق و... در حال تولید و ارائه مجموعه ای از دقیق ترین، سریع ترین و ارزانترین ابزارهای تشخیصی، درمانی و پیش گیری از بیماری هاست؛ به طوریکه ظهور پارادیمی نوین در عرصه سلامت را نوید می دهد.
دکتر محسن فاتح در آخر اظهار داشت: در حوزه تشخیص و درمان پزشکی و همین طور اقدامات پیشگیرانه بهداشتی، از سیگنال ها و تصاویر مختلفی از قسمت های مختلف بدن، همین طور اطلاعات مبتنی بر پرونده سلامت بیماران همچون آزمایش ها و... استفاده می شود. بر این اساس امروزه حجم دادگان بزرگ ما را برآن می دارد تا ابزارهای مفیدی برای استخراج اطلاعات خلق نماییم تا بتوانیم بدون دخالت یا کمترین دخالت انسان به طبقه بندی و تحلیل اطلاعات سلامت بپردازیم. استفاده از روش های هوشمند در داده های پزشکی می تواند در تصمیم گیری بالینی به پزشکان و در سیاستگذاری به مدیران حوزه سلامت کمک نماید.
منبع: این با من
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب