نتایج یافته های محققان در زمینه اثرات حملات بر روی حافظه و تمركز

نتایج یافته های محققان در زمینه اثرات حملات بر روی حافظه و تمركز به گزارش این با من محققان كشور با حمایت ستاد علوم شناختی مطالعاتی را در زمینه تشخیص حملات ناشی از صرع اجرایی كردند و نتایج یافته های آنها نشان داد اختلال در توجه، تمركز و حافظه كوتاه مدت در گروه بیماران تشنجی سایكوژنیك بیشتر از بیماران مبتلا به صرع است.


به گزارش این با من به نقل از ایسنا، لیلا سی منی، مجری این طرح تحقیقاتی، صرع را از شایع ترین بیماری های عصبی دانست که حدود نیم تا یک درصد از جمعیت جهان به آن مبتلا هستند و اظهار داشت: تابحال محققان به بررسی اختلات شناختی (توجه، حافظه، یادگیری) در این دو گروه از بیماران به صورت مجزا پرداخته اند که بعضی مطالعات از وجود اختلاف و برخی دیگر بر فقدان آن دلالت دارند.
وی افزود: همینطور مطالعات تصویربرداری با تکنیک های مختلف انجام شده است که تغییرات ساختاری و عملکردی در نواحی مختلف مغز بخصوص در ناحیه پیشانی را نشان داده است. معمولا در این بیماران تشخیص دقیق به طور میانگین ۷ تا ۸ سال پس از شروع بیماری صورت می گیرد و در این زمان بیمار داروهای ضد صرع مصرف می کند.
سی منی تصریح کرد: تاکنون، تغییرات متابولیکی (شیمیایی) مغز در بیماران با حملات تشنجی سایکوژنیک و ارتباط آن با اختلال شناختی در ناحیه پیشانی بررسی نشده است و هدف از اجرای این پژوهش بررسی این تغییرات و مقایسه آن با افراد مصروع و سالم می باشد تا راهکارهای لازم برای تشخیص زودهنگام این بیماران از صرع واقعی و درمان های توانبخشی شناختی این بیماران عرضه شود.
به قول این محقق، صرع با فعالیت غیرطبیعی مغز ایجاد می شود و تشنج ها امکان دارد هر فرآیندی که مغز در آن دخیل است را تحت تأثیر قرار دهد. علایم و نشانه های تشنج می تواند شامل گیجی موقت، حملات خیره شدن، حرکات ناگهانی غیرقابل کنترل در بخش هایی از اعضای بدن، از دست دادن هوشیاری یا توجه، علایم روانی مانند ترس و اضطراب باشد.
سی منی در ادامه اضافه کرد: در اجرای این طرح تحقیقاتی ۴۰ بیمار با حملات صرع واقعی، ۴۰ بیمار با حملات تشنجی سایکوژنیک و ۴۰ فرد سالم مورد مطالعه قرار گرفتند که اختلال توجه و تمرکز، ریسک پذیری و حافظه کوتاه مدت در تمامی افراد سنجیده شد. سپس تمام افراد مطالعه تحت ام آر آی با استفاده از طیف نگاری تشدید مغناطیسی قرار گرفتند و نواحی پیشانی مغز آنان بررسی گردید.
وی درباره دستاوردهای این پژوهش اظهار داشت: نتایج بدست آمده نشان داد که گروه بیماران در ارزیابی های شناختی نمره کمتری را نسبت به گروه سالم به دست آوردند، همینطور اختلال در توجه و تمرکز و حافظه کوتاه مدت در گروه بیماران تشنجی سایکوژنیک بیشتر از بیماران مبتلا به صرع است.
بر مبنای اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این محقق با اشاره به اینکه تغییرات مواد متابولیک به صورت از دست دادن نورون هم در ناحیه پیشانی و تالاموس گروه بیماران دیده شد که این میزان تغییرات با تعداد حملات بیماری، اختلال توجه و تمرکز و حافظه کوتاه مدت بیماران ارتباط منفی داشت، اظهار داشت: این یافته ها می توانند در بیولوژی بیماری و درمان توانبخشی شناختی این بیماران حائز اهمیت باشند.



1399/04/08
21:50:42
5.0 / 5
2251
تگهای خبر: پژوهش , علم , فناوری , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما