احتمال برخورد دو ماهواره قدیمی سبب نگرانی دانشمندان شده است

احتمال برخورد دو ماهواره قدیمی سبب نگرانی دانشمندان شده است به گزارش این با من بنابر گزارش ها یك تلسكوپ قدیمی ناسا و یك ماهواره قدیمی نیروی هوایی ایالات متحده شب گذشته در فضا به قدری به یكدیگر نزدیك شدند كه احتمال برخورد آنها با یكدیگر بسیار بالا بود و اگر با یكدیگر برخورد می كردند، می توانستند سبب ایجاد مشكلاتی برای سایر ماهواره ها شوند.


به گزارش این با من به نقل از ایسنا و به نقل از سی ان بی سی، طبق اعلام شركت فضایی" لئولبز" (LeoLabs) دو ماهواره "ایراس" و ماهواره "جی جی اس ای ۴" در ساعت ۶: ۳۹ پس از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی (حدود ۳ صبح به وقت تهران) از كنار یكدیگر عبور كردند و حدود ۴۰ فوت (۱۲.۱۹۲ متر) با یكدیگر فاصله داشته اند.
سخنگوی وزارت بازرگانی ایالات متحده به پایگاه خبری سی ان بی سی اظهار داشت كه دفتر تجارت فضایی این كشور بطور جدی این دو ماهواره را رصد خواهدنمود.
"ایراس" (IRAS) به مفهوم ماهواره نجومی فروسرخ یك تلسكوپ فضایی است كه در ۲۵ ژانویه ۱۹۸۳ در مدار زمین قرار گرفت. هدف اصلی این ماهواره بررسی تابش های حرارتی ستارگان دور از زمین بود. در این مأموریت بیشتر از ۹۶ درصد از كل آسمان، چهار مرتبه و در چهار فیلتر مساحی شد.


عمر این ماهواره همچون اغلب ماهواره های فروسرخ قبل از آن، وابسته به عمر سیستم خنك كننده آن است. برای بالابردن بازدهی، تلسكوپ می بایست در دمای بسیار سرد نگهداری می شد. تلسكوپ با بخار هلیوم خنك نگه داشته می شد تا اینكه در نهایت بعد از ۱۰ ماه در ۲۲ نوامبر ۱۹۸۳، به سبب بخار شدن كل مخزن هلیوم و افزایش دمای تلسكوپ و ناتوانی در ادامه رصدها، ماهواره به تدریج با كاهش ارتفاع مدار به زمین نزدیك شد. ماهواره دیگری "جی جی اس ای ۴ " (GGSE4) بود كه در سال ۱۹۷۶ توسط نیروی هوایی ایالات متحده به فضا پرتاب شد.
بنابر گفته پژوهشگران این دو ماهواره درحالی كه دارای سرعتی در حدود ۳۳ هزار مایل در ساعت (۵۳ هزار كیلومتر در ساعت) بودند، از كنار یكدیگر گذشتند؛ اما با فاصله ای بسیار نزدیك از كنار یكدیگر گذشتند و با یكدیگر برخورد نكردند. این دو ماهواره در ارتفاع ۹۰۰ كیلومتری از فراز شهر پیتسبورگ آمریكا حركت می كردند. كارشناسان تخمین می زنند اگر این دو ماهواره با هم برخورد كنند، ممكنست به ۱۵ هزار قطعه كه هر كدام حداقل یك سانتی متر هستند، خرد شوند.



1398/11/11
00:37:45
5.0 / 5
4089
تگهای خبر: پژوهش , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما