فرآیند جذب هیأت علمی تحصیل كردگان ایرانی خارج از كشور فرسایشی است

فرآیند جذب هیأت علمی تحصیل كردگان ایرانی خارج از كشور فرسایشی است به گزارش این با من پژوهشگر پژوهشكده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تاكید بر اینكه قوانین نانوشته در جذب نیروهای دانشگاهی سلطه دارد، اظهار داشت: فرآیند طولانی جذب تحصیل كردگان ایرانی خارج از كشور در دانشگاه های ایران، طولانی، فرسایشی و آزاردهنده است.


به گزارش این با من به نقل از ایسنا، سعیدی در اولین همایش مطالعات فرهنگی و اجتماعی آموزش عالی، علم و فناوری كه در پژوهشكده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، در مورد پادر هوایی ایرانی ها دانش آموخته خارج از كشور كه قصد ورود به كشور و جذب در دانشگاه های ایران دارند، اظهار داشت: فرآیند جذب برای دانش آموختگان ایرانی خارج از كشور در تمام فرایندها حداقل ۱۵ ماه تا چهار سال به طول می انجامد و متقاضیان جذب سال ها برای دریافت احكام جذب منتظر مانده اند.

ایشان در ادامه خاطرنشان كرد: این فرآیند فرسایشی، طولانی، بی قاعده و سلیقه ای است و افراد پس از گذراندن این دوران و چندین جلسه مصاحبه علمی، صلاحیت عمومی و استعلام های محلی با یك حالت تحقیر شده و آزار دیده، فرسوده و از همه مهمتر با روحیه ای منتقد وارد نهاد آموزش عالی می شوند.

این پژوهشگر با اشاره به اینكه دولت های مختلف روی افراد سرمایه گزاری نموده و سیاست های ادغام ایجاد می كنند، اظهار داشت: افرادی كه سرمایه انسانی بالایی دارند، ذهن شان از حالت دو فاز (رویای بازگشت به كشور) به تك فاز تغییر می كند و احساس دائمی بودن می كنند.

به قول وی، قرار گرفتن در حالت دو فاز، افراد را در موقعیت پادرهوا قرار می دهد؛ به عبارت دیگر افرادی كه پس از اتمام تحصیل به وطن باز می گردند با یك ذهن فریز شده روبرو می شوند و اوایل حضورشان در كشور ارتباط منابسی با جامعه مبدأ طی سال ها ایجاد نمی گردد.

این پژوهشگر اضافه كرد: در مهاجرت بازگشتی افراد شاید ۱۵ سال در ایران نباشند و ارتباط مناسب هم با جامعه آكادمی ایران نداشته باشند، بعد با یك ذهن فانتزی به ایران می آیند و تصویری كلیشه از گرمای روابط خانوادگی در ایران دارند.

سعیدی افزود: این افراد وقتی به كشور باز می گردند خودشان و جامعه تغییر كرده اند و در این شرایط تفكرات واگرایانه به خاطر سیستم قانونی كشور كه در آن تحصیل كرده اند، برای شان ایجاد می شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران تصریح كرد: قوانین نانوشته بر گروه های دانشگاهی در جذب نیروهای دكتری و جدید وجود دارد و افراد خارج از كشور رقیب بالقوه برای سایر متقاضیان محسوب شده كه به صورت غیر رسمی كنار گذاشته می شوند.

سعیدی با اشاره به اینكه رویكرد آموزش عالی یك رویكرد محدود و كوتاه مدت است، اضافه كرد: این ارتباطات با تحصیل كردگان خارج از كشور در چارچوب سمینار، وبمینار و طرح های پژوهشی مشترك است؛ اما با طولانی شدن فرآیند جذب، چالش های گوناگونی گریبانگیر آنها می شود كه منجر به مهاجرت باردیگر آنها خواهد شد.




1398/08/14
23:31:50
5.0 / 5
4088
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , دانشگاه , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما