به گزارش این با من به نقل از ایسنا، وحید نبوی، مجری طرح با اشاره به اینكه فعالیت در زمینه تولید انواع مركب های جوهر افشان و به كارگیری فناوری های نوین در تولید این مركب ها را را از سال ۱۳۸۰ آغاز كردیم، اظهار داشت: بعد از سال ها فعالیت های تحقیقاتی در حوزه فناوری نانو، موفق به تولید مركب های پایه آب جوهرافشان حاوی نانورنگدانه شدیم كه هم كیفیت و هم قیمت آن با محصولات خارجی قابل رقابت است.
وی اضافه كرد: تكنیك تبخیر بالای جوهر گاما برای افزایش سرعت خشك شدن جوهر روی كاغذ هم با قدرت چسبندگی فوق العاده، یكی دیگر از مزیت های منحصر به فرد جوهرهای تولیدی به حساب می آید.
نبوی تصریح كرد: هم اكنون بیش از ۵۰ محصول نانویی از انواع مركب های جوهرافشان شامل نانوجوهرهای چاپگرهای جوهرافشان hp، canon و epson، نانوجوهرهای پلاترهای صنعتی، نانوجوهرهای فلكسی و نانومركب های جت پرینترهای تاریخ زن خوراكی و شیمیایی تولید می گردد.
مجری طرح افزود: كیفیت این محصولات در حد محصولات خارجی است ضمن آنكه قیمت این مركب ها هم حدود ۳۰ درصد ارزان تر از متوسط بازار است.
نبوی با اشاره به استفاده از فناوری نانو در این محصولات تصریح كرد: قطر نازل مورد استفاده در چاپگرها در حد یك چهارم قطر یك تار مو است، ازاین رو طبیعی است كه كوچكترین ذره و گرد و غباری می تواند باعث گرفتگی این نازل ها و خرابی هد چاپگر شود.
به گفته وی به كارگیری فناوری نانو و استفاده از نانوذرات كربن سیاه متخلخل با توزیع اندازه ذره ۲۰ تا ۵۰ نانومتر، باعث كاهش گرفتگی و خرابی هد شده و ازاین رو عمر چاپگرها را بالا می برد.
این محقق با اشاره به اینكه این نانوجوهرها هم اكنون در مقیاس نیمه صنعتی تولید می شود، اظهار نمود: این محصولات به كشورهایی نظیر مجارستان، تركیه، عراق، مالزی، افغانستان صادرات می شوند همینطور به دنبال جذب سرمایه گذار و راه اندازی خط تولید صنعتی این محصولات هستیم.
محصول مركب پایه آب جوهرافشان حاوی نانوذرات رنگی در تیرماه ۱۳۹۴ موفق به دریافت تأییدیه نانومقیاس از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو شده است.