امیدهای تازه برای مقابله با میكروب های مقاوم به آنتی بیوتیك

کشف روش مقاومت یک باکتری سوپرباگ در مقابل آنتی بیوتیک ها

کشف روش مقاومت یک باکتری سوپرباگ در مقابل آنتی بیوتیک ها به گزارش این با من، محققان اخیراً موفق به شناسایی سازوکاری شده اند که به باکتری خطرناک «استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین» یا به قول دانشمندان، MRSA، اجازه می دهد بشکلی بی سابقه به مقاومت در مقابل آنتی بیوتیک ها برسد. این یافته می تواند راهگشای روش های جدید برای کنترل بیماری های عفونی باشد.



به گزارش این با من به نقل از ایسنا، باکتری MRSA یا همان «استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین» که یکی از جدی ترین اشکال مقاومت آنتی بیوتیکی (AMR) به حساب می آید، هر ساله جان بیشتر از ۱۲۰ هزار نفر را می گیرد. این باکتری، با دیواره سلولی مقاوم و یک سازوکار خاص، می تواند در مقابل داروهایی مانند پنی سیلین و متی سیلین که تا کنون جان میلیونها انسان را نجات داده اند، به آسانی زنده بماند و تکثیر یابد. افزایش تعداد عفونت های ناشی از این نوع باکتری و نبود داروی مؤثر ضد آن، لزوم پژوهش و توسعه آنتی بیوتیک های جدید و قوی تر را دوچندان کرده است. با کشف سازوکار جدید، امید است که راه های مؤثرتری برای مقابله با این میکروب پیدا شود.

در مطالعه ای که توسط دانشگاه شفیلد انگلستان انجام شده است، دانشمندان به بررسی دو راهبرد دفاعی MRSA در مقابل آنتی بیوتیک ها پرداخته اند. این پژوهش که با مشارکت دانشمندان از رشته های مختلف علمی صورت گرفته، به سازوکاری ناشناخته پی برد که این باکتری را قادر می سازد حتی در حضور آنتی بیوتیک ها به زندگی و تکثیر ادامه دهد.

در این پژوهش، محققان به بررسی دیواره سلولی باکتری MRSA پرداختند که ساختاری شبکه ای دارد و نیازمند آنزیم هایی است که آنرا محکم نگه دارند. این آنزیم ها هدف آنتی بیوتیک هایی مانند پنی سیلین و متی سیلین هستند.

در سالهای اخیر دانشمندان متوجه شده اند که این باکتری برای مقابله با آنتی بیوتیک ها، یک آنزیم جدید برای دیواره سلولی خود بوجود آورده که امکان بقا در شرایط نامساعد را به آن می دهد. با این وجود، یافته های جدید محققان نشان می دهند که تنها این آنزیم برای زنده ماندن باکتری کافی نیست.

حالا مطالعه اخیر نشان داده است که MRSA علاوه بر آنزیم های مقاوم کننده، یک شیوه جدید تقسیم سلولی هم دارد که به آن امکان می دهد حتی در حضور آنتی بیوتیک ها به تقسیم و تکثیر خود ادامه دهد. این مکانیسم تازه که تا پیش از این از دید دانشمندان پنهان مانده بود، یکی از علل اصلی مقاومت قوی این باکتری به داروهاست و می تواند راه را برای تولید داروهای مؤثرتر باز کند.

این یافته ها نشان می دهند که شناخت سازوکارهای مقاومت این باکتری نه تنها می تواند منجر به توسعه داروهای جدید شود، بلکه درک عمیق تری از فرایندهای اساسی رشد و تقسیم باکتری ها عرضه می دهد. همچنین، محققان امیدوارند بتوانند با استفاده از اطلاعات به دست آمده، داروهایی تولید کنند که با این مکانیسم مقابله کرده و به توقف گسترش MRSA کمک کنند.

اهمیت این موفقیت، بیشتر از پیش بر ضرورت همکاریهای بین رشته ای تاکید می کند. تلفیق فیزیک و زیست شناسی در این پژوهش، نتایج مؤثری به دنبال داشته و نشان داده است چگونه ترکیب این علوم می تواند برای حل مسائل جدی بهداشتی به کار گرفته شود. این مقاله علمی در نشریه معتبر «ساینس» به چاپ رسیده و توسط دانشگاه شفیلد و با حمایت سازمان های پژوهشی بین المللی انتشار یافته است.




منبع:

1403/08/14
09:29:20
5.0 / 5
59
تگهای خبر: اطلاعات , پژوهش , دانشگاه , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما