وزارت علوم ابلاغ كرد؛

جزئیات اعطای بورس دانشجویی دراز مدت و کوتاه مدت بنگاه های اقتصادی

جزئیات اعطای بورس دانشجویی دراز مدت و کوتاه مدت بنگاه های اقتصادی به گزارش این با من، شیوه نامه اجرایی اعطای بورس دانشجویی دراز مدت وکوتاه مدت بنگاه های اقتصادی ابلاغ گردید.



به گزارش این با من به نقل از مهر، در جهت طرح تحول دولت سیزدهم و طرح تحول آموزش عالی و به منظور هدفمند کردن پژوهش های دانشگاهی و هدایت آنها جهت رفع نیازهای صنعت کشور بورس بنگاه های اقتصادی در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری پژوهش محور و آموزشی و پسادکتری و فرصت تحقیقاتی کوتاه مدت دکتری داخل و خارج از کشور و در همه رشته های تحصیلی مورد نیاز با مشارکت فعال حوزه کاربرد در مراکز آموزش عالی داخل یا خارج از کشور برای انجام پروژه مورد نیاز حوزه کاربرد توسط بورسیه بر حسب تشخیص و تصویب حوزه کاربرد و شورای مرکزی بورس اجراء می شود.
بخش هایی از شیوه نامه اجرایی اعطای بورس دراز مدت و کوتاه مدت بنگاه های اقتصادی به شرح زیراست:
نحوه اجرای برنامه
شورای مرکزی بورس با همکاری حوزه کاربرد شرایط اعطای بورس را مشخص می کند. تفاهمنامه حوزه کاربرد و قرارداد پروژه و بورسیه مطابق با شرایط حوزه کاربرد و مؤسسه تنظیم می شود و بعد از تصویب در شورای مرکزی بورس قابل اجرا می باشد. مکاتبات هماهنگی ها و اجرایی شدن ارتباطات در سامانه توسط سازمان و اداره کل صورت می پذیرد.
اساتید، دانشجویان و مؤسسات تعیین شده مطابق با تفاهمنامه با حوزه کاربرد ظرف مدت معین پیشنهاده خویش را از راه سامانه یکپارچه به حوزه کاربرد اعلام می کنند.
در صورتی که نیاز درخواستی حوزه کاربرد دانشجو محور باشد پیشنهاده از جانب دانشجویان حائز شرایط مؤسسات به حوزه کاربرد اعلام خواهد شد. در چنین حالتی نقش و وظیفه استاد همکار صرفا استاد راهنمایی بورسیه خواهد بود و استاد همکار تعهدی در برابر حوزه کاربرد نخواهد داشت.
کارگروه تخصصی مطابق با تفاهمنامه با حوزه کاربرد از بین پیشنهادات دانشجوی بورسیه استاد همکار و مؤسسه را انتخاب نموده و به حوزه کاربرد جهت انعقاد قرارداد پروژه و بورسیه معرفی می کند.
انعقاد قرارداد پس از تأیید کارگروه تخصصی صورت می پذیرد. حوزه کاربرد مطابق با تفاهمنامه قرارداد پروژه و بورسیه را با معرفی شدگان از جانب کارگروه تخصصی منعقد می کند.
در صورتی که نیاز درخواستی حوزه کاربرد دانشجو محور باشد انعقاد قرارداد بورسیه با تأیید استاد راهنما صورت می پذیرد.
حوزه کاربرد ملزم به بورسیه کردن دانشجوی مجری یا دانشجوی همکار مجری پروژه طبق قرارداد پروژه و بورسیه و مطابق با مقررات و آیین نامه و شیوه نامه مصوب شورای مرکزی بورس است. حوزه کاربرد موظف است کلیه هزینه های پروژه و بورس را طبق جدول مندرج در قرارداد و در قالبی که در قرارداد پروژه و بورسیه تعیین شده پرداخت کند.
موارد فوق به صورت معمول قابل اجرا می باشد و نحوه اجرا با تأیید شورای مرکزی بورس قابل تغییر است.
نحوه ثبت نام در بورسیه ها
دبیرخانه کارگروه تخصصی، هماهنگی با وزارت خانه های صنعت معدن تجارت (صمت) و جهاد کشاورزی و سایر وزارت خانه های ذینفع از سوی اداره کل جهت اعلام فراخوان به حوزه کاربرد را برعهده دارد.
حوزه کاربرد نیاز خویش را طبق کاربرگ پیشبینی شده در سامانه یکپارچه بورس ثبت و اعلام می کند و حوزه کاربرد می تواند حداقل سه مؤسسه را بعنوان اولویت انجام پروژه مشخص نماید.
مدارک توسط اداره کل بررسی و صلاحیت حوزه کاربرد برای ارسال مبحث مورد بررسی قرار می گیرد. در صورت تأیید حوزه کاربرد طرح های اولیه را که بر مبنای مشکلات واقعی آن حوزه بوده است، در سامانه یکپارچه بورس جهت ثبت نام متقاضیان بارگذاری می کند.
اساتید و در صورت ضرورت دانشجویان دانشگاه های تعیین شده از جانب حوزه کاربرد ظرف مدت معین پیشنهاده خویش را از راه سامانه یکپارچه بورس به حوزه کاربرد اعلام می کنند.
حوزه کاربرد از بین، پیشنهادات مؤسسه و استاد همکار را انتخاب نموده و اقدام به انعقاد قرارداد با آنها می کند.
نحوه پشتیبانی مالی بورسیه ها
حوزه کاربرد برای هر یک از طرح های اولیه (RFP) عرضه شده میزان توانایی خود در پشتیبانی مالی و فنی را تعیین می کند. این پشتیبانی شامل موارد زیر است:
* پشتیبانی مالی مقطع و یا دوره تحقیقاتی و یا ترکیب پیشنهادی از مقاطع و دوره های متناسب با طرح اولیه مطرح شده.
روند ثبت نام می تواند با یکپارچه سازی سامانه یکپارچه بورس با سامانه «نان» و یا «ساتع» و یا ارسال نامه تقاضانامه از جانب حوزه کاربرد به اداره کل هم عملیاتی شود و اداره کل می تواند در این مورد تصمیم گیری کند.
* اختصاص استاد مشاور حوزه کاربرد که توانایی عرضه راهنمایی و مشاوره تخصصی در سطح مطلوب را داشته باشد.
* استاد مشاور حوزه کاربرد به پیشنهاد حوزه کاربرد و با تأیید اداره کل تعیین می شود.
بررسی طرح های اولیه عرضه شده و دسته بندی آنها
- بررسی طرح های اولیه (RFP) در حوزه های تخصصی وتحقیقاتی اولویت دار توسط اداره کل
- بررسی در کارگروه تخصصی اداره کل به انجام می رسد.
- اعلام طرح های تصویب شده در سامانه یکپارچه توسط اداره کل به نحوی که طرح ها در دسترس مخاطبین اساتید دانشجویان و ذینفعان قرار گیرد.
ارائه پیشنهاده توسط استاد و دانشجویان
اساتید دانشجویان با رفتن به سامانه یکپارچه می توانند برای هر طرح اولیه پیشنهاده عرضه کنند.
اعضای هیأت علمی مؤسساتی که مجوز جذب مقاطع تحصیلات تکمیلی را ندارند، می توانند از راه طرح تعاون و دیگر طرح های جاری در وزارت مبادرت به جذب دانشجو از مؤسسه دارای مجوز کنند.
در صورتی که نیاز درخواستی حوزه کاربرد دانشجو محور باشد پیشنهاده از جانب دانشجویان حائز شرایط مؤسسات به حوزه کاربرد اعلام خواهد شد.
اساتید دانشجویان می توانند هر تعداد پروپوزال عرضه کنند اما برای هر طرح اولیه حداکثر می توانند دو بار پروپوزال ارایه کنند.
در صورتی که استاد تمایل دارد دانشجویان فعلی خویش را برای بورسیه پیشنهاد دهد، باید مشخصات دانشجویان فعلی خویش را در پروپوزال درج کند در صورتیکه اجرای پروژه نیازمند پذیرش دانشجویان جدید باشد استاد باید مشخصات کلی دانشجویان مورد نیاز را در پروپوزال شرح دهد.
تأیید و رد دانشجویان پیشنهاد شده توسط کارگروه تخصصی انجام می گیرد.
محدودیت معرفی دانشجویان فعلی اساتید برای ورود به برنامه برای مقاطع تحصیلی:
- پسا دکتری: محدودیت ندارد
- دکتری: تا پایان نیمسال ششم
- کارشناسی ارشد: تا پایان نیمسال سوم
- کارشناسی و کاردانی: بعد از گذراندن نیمی از واحدهای مورد نیاز برای گذراندن مقاطع فوق.
- دوره های فرصت کوتاه مدت تحقیقاتی طبق شیوه نامه فرصت کوتاه مدت تحقیقاتی
- انعقاد قرارداد بورسیه
تدوین و انعقاد قرارداد بورسیه طبق توافق بعمل آمده با عنایت به جدول زیر انجام می گیرد:
نوع بورس
دکتری
مقرری ماهیانه متقاضی+ مقرری ماهیانه استاد+ هزینه های آزمایش و تحقیق و ملزومات
کارشناسی ارشد
مقرری ماهیانه متقاضی+ مقرری ماهیانه استاد +هزینه های آزمایش و تحقیق و ملزومات
کارشناسی
مقرری ماهیانه متقاضی +مقرری ماهیانه استاد+ هزینه های آزمایش و تحقیق و ملزومات
کاردانی
مقرری ماهیانه متقاضی+ مقرری ماهیانه استاد +هزینه های آزمایش و تحقیق و ملزومات
فرصت تحقیقاتی
خارج
مطابق با الگوی موجود
فرصت تحقیقاتی داخل
مطابق با الگوی موجود
پسا دکتری
بررسی هزینه ها توسط کارگروه تخصصی
حوزه کاربرد موظف است کلیه هزینه های پروژه و بورس را طبق جدول مندرج در قرارداد و در قالبی که در قرارداد در میان تعیین شده پرداخت کند.
هزینه بورس بنگاه های اقتصادی از محل اعتبارات و درآمد اختصاصی حوزه کاربرد تأمین می شود. سازمان با نهادهای دولتی می توانند بر مبنای سیاست های علمی دولت بخشی از هزینه ها را تأمین کنند.
- شرکتهای کوچک و فناور یا دانش بنیان ۸۰ درصد هزینه ها
- شرکتهای متوسط و فناور یا دانش بنیان ۵۰ درصد هزینه ها
- سازمان های دولتی و شرکتهای بزرگ صفر تا ۲۰ درصد
تعهدات در بورس بنگاه های اقتصادی
حوزه کاربرد و بورسیه قرارداد مشترکی را مطابق با الگوی عرضه شده تحت عنوان «منع افشای اطلاعات واحد فناور» امضا و در سامانه بارگذاری می کنند. کلیه موارد در ارتباط با مالکیت مادی و معنوی تحقیق بر مبنای توافق حوزه کاربرد و مؤسسه باید در قرارداد ذکر شود.
الزامات در ارتباط با حفظ محرمانگی داده ها و اسناد حوزه کاربرد و تعهدات مأخوذه در این جهت جز لاینفک قرارداد تنظیمی است.
ارزیابی دوره و حل اختلافات
مؤسسه موظف است گزارش عملکرد گروه تحقیقاتی را طبق کاربرگ پیشنهادی مطابق با جدول زمانی زیر به سازمان و حوزه کاربرد ارسال نماید.
- دکتری: هر ۶ ماه یکبار
- کارشناسی ارشد: هر ۳ ماه یکبار
- کاردانی و کارشناسی: ۶ ماه یکبار
- فرصت تحقیقاتی پسا دکتری هر ۳ ماه یکبار
- پسا دکتری برپایه تصمیم کارگروه تخصصی
در صورت اختلاف بین حوزه کاربرد و مؤسسه استاد همکار و یا دانشجوی بورسیه در مورد تعهدات یکدیگر در چارچوب قرارداد در میان مرجع تصمیم گیرنده کارگروه تخصصی خواهد بود در موارد خارج از حوزه کارگروه تخصصی سازمان مرجع تفسیر و رسیدگی به اختلافات است.
مؤسسه موظف است مراتب انصراف دانش آموختگی یا اتمام دوره را به همراه کسب بازخورد حوزه کاربرد به سازمان گزارش کند.
سابقه انجام تحقیق در پرونده استاد، بورسیه و همینطور حوزه کاربرد، ثبت و بر مبنای معیارهای تعریف شده، ارزیابی و پایه ای برای مشوق ها و عرضه خدمات آینده خواهد بود.
تکمیل زیست بوم فناوری ایجاد شده
پس از اتمام موفقیت آمیز دوره کارگروه تخصصی دستاوردهای بوجود آمده را تحلیل و موارد زیر را جهت ادامه پشتیبانی بررسی می کند:
- حمایت بنگاه بورس کننده برای به کارگیری بورسیه در پیاده سازی مؤثر نتایج تحقیق
- هماهنگی بین دستگاهی در پشتیبانی از دستاوردهای تحقیق در چارچوب تأسیس یا همکاری با شرکتهای فناور یا دانش بنیان
- معرفی و دریافت پشتیبانی از سازمانهای دولتی استفاده کننده از نتایج تحقیق.


منبع:

1403/03/21
10:48:17
5.0 / 5
176
تگهای خبر: آموزش , اساتید , اطلاعات , بورسیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما