جهاد دانشگاهی الگوی پیشرفت؛ با ایمان، امید و اعتماد به جوانان،

ضرورت آگاهی از علایم و عوارض سندرم تخمدان پلی کیستیک برای جلوگیری از نتایج جدی آن

ضرورت آگاهی از علایم و عوارض سندرم تخمدان پلی کیستیک برای جلوگیری از نتایج جدی آن به گزارش این با من، عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا با اشاره به اینکه سندرم تخمدان پلی کیستیک یا در اصطلاح عامیانه، تنبلی تخمدان، یکی از شایع ترین علل ناباروری زنان است، بر لزوم آگاهی از علایم و عوارض سندرم تخمدان پلی کیستیک برای پیش گیری از نتایج جدی آن اصرار کرد و اضافه کرد: بااینکه این سندرم درمان قطعی ندارد، اما می توان آنرا کنترل کرد و اصلاح سبک زندگی مهم ترین اقدام در کنترل این سندرم و مدیریت عوارض آنست.


به گزارش این با من به نقل از ایسنا، دکتر مژده ذنوبی در رابطه با علایم و عوارض این سندرم، اظهار داشت: سندرم تخمدان پلی کیستیک همان گونه که از نامش پیداست، یک سندرم یا نشانگان است و با مجموعه ای از علایم بروز پیدا می کند. شایع ترین علامت این سندرم بی نظمی های قاعدگی است. خانم های مبتلا به این سندرم نامرتب و با تأخیر پریود می شوند و گاه امکان دارد مدت طولانی پریود نشوند. البته، بی نظمی و تأخیر قاعدگی امکان دارد دلایل مختلفی داشته باشد که پزشک باید ابتدا آن دلایل را بررسی و رد کند.

جراح و متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ ناباروری توضیح داد: اولین علت تأخیر قاعدگی که باید آنرا رد نماییم، حاملگی است. اختلالات تیروئید، پرولاکتین بالا، اختلالات در ارتباط با غده آدرنال، چاقی و مقاومت به انسولین از دیگر دلایل احتمالی تأخیر در قاعدگی هستند. همچنین، نارسایی زودرس تخمدان و یائسگی زودرس می تواند همچون دلایل قاعده نشدن طولانی باشد که با آزمایش های هورمونی به سادگی قابل بررسی است.

وی ادامه داد: البته خانم های مبتلا به این سندرم مشکل کمبود ذخیره تخمک ندارند. در واقع این خانم ها ذخیره تخمدان خوبی دارند و حتی وقتی در سیکل تحریک تخمک گذاری قرار می گیرند، تعداد تخمک های به دست آمده این دسته از خانم ها از خانم های غیرمبتلا به مراتب بیشتر است.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا ضمن اشاره به دیگر علایم سندرم تخمدان پلی کیستیک، اظهار داشت: یکی دیگر از علایم بالا بودن سطح هورمون مردانه یا آندروژن است که با نشانه هایی همچون هیرسوتیسم یا رشد موهای زائد، آکنه و ریزش مو با الگوی مردانه همراه می باشد. علامت دیگر این سندرم که از نام آن پیداست، وجود کیست های ریز مختلف در تخمدان هاست که در سونوگرافی دیده می شود. این کیست ها در واقع فولیکول های ریز هستند و اگر در سونوگرافی بیشتر از ۱۲ فولیکول ریز در تخمدان دیده شود و تخمدان ها بزرگ تر از حد معمول باشند، یعنی با حجم بیشتر از ۱۰ میلی لیتر، تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک مطرح می شود.

وی افزود: اگر خانمی دو علامت از این سه علامت پیش گفته را داشته باشد؛ یعنی بی نظمی قاعدگی، افزایش سطح آندروژن و وجود کیست های ریز در تخمدان، تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک مطرح می شود. تشخیص زودهنگام این سندرم بسیار مهم است؛ چونکه با آگاهی به وجود این سندرم و انجام اقدامات لازم میتوان از عوارض جدی آن در آینده جلوگیری کرد.

به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابن سینا، دکتر ذنوبی در رابطه با عوارض این سندرم بیان نمود: بی نظمی و تأخیر در قاعدگی نشان دهنده عدم تخمک گذاری است که طبعاً می تواند سبب ناباروری شود. همچنین، تأخیر در قاعدگی و بالا بودن مداوم سطح استروژن، می تواند به افزایش ضخامت آندومتر، یعنی جدار داخلی رحم و هایپرپلازی آندومتر بینجامد که می تواند زمینه ساز بروز بدخیمی باشد. افزون بر این، سندرم تخمدان پلی کیستیک در بلند مدت می تواند با بروز سندرم متابولیک همراه باشد و یا دیابت، چربی خون بالا و بیماری های قلبی و عروقی.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا در انتها خاطرنشان کرد: باآنکه این سندرم درمان قطعی ندارد، اما میتوان آنرا کنترل کرد. خوشبختانه مهم ترین اقدام در کنترل این سندرم و مدیریت عوارض آن در اختیار خود فرد است؛ یعنی اصلاح سبک زندگی. اصلاح سبک زندگی، یعنی تغذیه سالم و مناسب، ورزش منظم و خواب کافی و منظم می تواند تا حد زیادی به کنترل این سندرم کمک نماید. کاهش وزن در خانم های مبتلایی که اضافه وزن دارند، می تواند در بهبود چرخه هورمونی مؤثر باشد. در کنار این ها، مصرف برخی داروها هم می تواند به بهبود وضعیت باروری فرد کمک نماید.




منبع:

1402/05/21
15:49:19
5.0 / 5
352
تگهای خبر: پژوهش , تخصص , متخصص , مناسب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما