منوی غذا ایستگاه فضایی بین المللی چگونه است؟
به گزارش این با من از آغاز فعالیت انسان برای سفر به فضا تغذیه بعنوان یکی از نخستین نیازهای بشر مورد توجه کارشناسان و دانشمندان بوده است به تازگی یکی از فضانوردان ناسا درباره تجربه خود از صرف غذا در ایستگاه فضایی بین المللی صحبت کرده است.
به گزارش این با من به نقل از ایسنا و به نقل از اس تی دی، سونیتا سونی ویلیامز(Sunita “Suni” Williams) فضانورد ناسا به مناسبت "ماه میراث جزیره نشینان بومی هاوایی و آمریکایی آسیایی ها" بتازگی کمی درباره تلاقی غذا و فرهنگ در ایستگاه فضایی بین المللی صحبت کرده است. در ویدیویی که بتازگی ناسا منتشر نموده است ویلیامز هنگامی که در ایستگاه فضایی بین المللی حضور داشته درباره مواد غذایی که در آنجا وجود داشته، صحبت می کند و در ادامه نیز "ژولی وو"(Xulei Wu) دانشمند حوزه غذای ایستگاه فضایی بین المللی، درباره نحوه تهیه غذا برای فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین المللی گفته است. سونیتا سونی ویلیامز پدرش از هند به ایالات متحده مهاجرت کرده است و ژولی وو نیز دانشمند آسیایی آمریکایی متولد چین است.
این که غذای تهیه شده مورد پسند و مطابق با سلیقه مصرف کننده باشد شرط بسیار مهمی است. مواد به کار رفته، شکل پخت، درصد مواد، مزه کلی غذا و غیره از مواردی است که می تواند در بی اشتهایی و یا میل به غذا تاثیر بگذارد. تعداد زیادی از غذای فضانوردان به شکل کنسرو و در ظرف معمولی تهیه می شود. برخی دیگر نیز آب آنها گرفته شده و کاملا خشک مصرف می شوند. در فضا به آن آب اضافه و پس از چند دقیقه مصرف می شوند. چای و قهوه هم که در پاکت های پلاستیکی یا آلومنیومی است با اضافه کردن آب گرم آماده و بوسیله یک نی مصرف می شود.
در ادامه داستان های سونیتا سونی ویلیامز و ژولی وو درباره بازنمایی فرهنگی در فضا، اهمیت غذا در فرهنگ های هند و چین و منوی استاندارد غذا در ایستگاه فضایی بین المللی را بازگو کرده ایم.
در ویدیویی که ناسا منتشر نمود سونیتا سونی ویلیامز اظهار داشت: این آشپزخانه ما در فضا است. ممکنست متوجه شوید که همه نوع غذا در اینجا وجود دارد. باز کردن درب این محفظه همانند باز کردن درب یخچال است چونکه شما همه چیزهای مختلفی که می خواهید داشته باشید را می توانید در اینجا داشته باشید. غذا در فرهنگ هند بسیار مهم می باشد. اهمیت آن نیز بدین سبب است که همه دور هم جمع می شوند و غذا میل می کنند اما در فرهنگ ما این که یک نفر برای دیگری غذا درست کند و به او هدیه بدهد، خیلی پرمعنا است.
ژولی وو در ادامه اظهار داشت: در آزمایشگاه سیستم های غذایی مرکز فضایی جانسون، ما بیشتر مواد غذایی موجود در ایستگاه فضایی بین المللی را در اینجا تهیه، پردازش، بسته بندی و عرضه می نماییم. بدین سبب ما همه نوع غذاها را در منو داریم. مقداری از آن غذاها کم آب هستند و بدین سبب باید آنرا هیدراته کرد و به آن آب افزود. مقداری از آن قبلا تهیه شده است و تنها کاری که باید انجام داد این است که آنرا گرم کرد.
غذا در ایستگاه فضایی بین المللی به صورتی جلوه ای از فرهنگ های فضانوردان کشورهایی است که می آیند و در ایستگاه فضایی بین المللی زندگی می کنند. در بین منوی غذا استاندارد آنجا، حدود ۱۰ درصد از غذاهای اصلی از فرهنگ آسیایی الهام گرفته شده اند. آنها از طعم منحصر به فردی برخوردار می باشند و راهی خوب برای جبران کمبود سدیم به شمار می روند.
سونیتا سونی ویلیامز اظهار داشت: وقتی متوجه شدم که غذاهای هندی در منوی استاندارد وجود دارد، بسیار هیجان زده شدم برای اینکه این چیزی است که در تمام عمرم خورده ام. خصوصاً آنها مرا به یاد زمانی می اندازد که کودک بودم و در خانه با خانواده ام زندگی می کردم.
ژولی وو نیز اظهار داشت: یک ضرب المثل رایج چینی وجود دارد که به این معنا است که غذا برای مردم این کشور بسیار مهم می باشد. غذا همیشه در سنت های ما و در هر شکلی از مراسم ها و جشن ها وجود دارد.
سونیتا سونی ویلیامز نیز در آخر اضافه کرد: زمان صرف غذا در ایستگاه فضایی بین المللی کمی متفاوت می باشد، اما در حقیقت با اهمیت ترین وعده غذایی در ذهن من شام است. برای اینکه در آخر روز که همه انرژی خودرا تا حدی از دست داده اند، صرف می شود. همه می توانند با هم شام بخورند که این بسیار عالی است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب