ابداع جالب توجه محققان بین الملل

بخیه های الکتریکی راهکار جدید برای بهبود سریع تر زخم ها

بخیه های الکتریکی راهکار جدید برای بهبود سریع تر زخم ها این با من: در پژوهشی جدید، بخیه هایی طراحی شده اند که می توانند با تولید بار الکتریکی، روند بهبود زخم ها را سرعت ببخشند. این بخیه ها با بهره گیری از حرکات طبیعی بدن، الکتریسیته ساخته و به تحریک فرآیندهای ترمیمی در بدن کمک می کنند.



به گزارش این با من به نقل از ایسنا، در خیلی از موارد جراحی و درمان های زخم، از بخیه ها برای بستن و ترمیم زخم استفاده می شود. بخیه ها بااینکه در طولانی مدت به ترمیم بافت کمک می کنند، اما محدودیت هایی نیز دارند. حرکت روزانه بدن ممکنست موجب کاهش کارآیی بخیه ها شود و روند بهبود را کند کند. از ین جهت، دانشمندان همیشه بدنبال روش هایی برای بهبود این پروسه بوده اند. یکی از ایده های نوین دراین زمینه، استفاده از بخیه هایی است که می توانند الکتریسیته تولید کنند و به تسریع روند بهبود زخم ها کمک نمایند.

تحقیقات نشان داده اند که تحریک الکتریکی می تواند موجب مهاجرت سلول های ترمیمی به محل زخم شود و این امر روند بهبود زخم را تسریع می کند. اما تا قبل از این، استفاده از این فنآوری ها مستلزم استفاده از تجهیزات بزرگ و گرانقیمت بود که اغلب کاربرد آنها در وضعیت روزمره را محدود می کرد. بنابراین، محققان بدنبال یافتن راه هایی بودند که بتوانند الکتریسیته را بدون نیاز به تجهیزات اضافی تولید کنند و بهبود زخم را تسریع بخشند.

در پژوهشی که در دانشگاه دونگهوای چین به سرپرستی هونگژی وانگ و همکارانش انجام شده است، پژوهشگران موفق به تولید بخیه هایی شده اند که بدون نیاز به منبع خارجی، از حرکات طبیعی بدن برای تولید الکتریسیته استفاده می نمایند.

این نخ های بخیه با بهره گیری از یک سازوکار ساده از ترکیب دو لایه مختلف تولید شده اند که وقتی از هم جدا می شوند، بار الکتریکی تولید می کنند. هدف این گروه از محققان، بررسی تأثیر این بخیه ها بر روی سرعت بهبود زخم ها بوده است.

در این مطالعه، محققان نخ های الکتریکی خودرا ابتدا در مدلهای آزمایشگاهی مورد بررسی قرار دادند. بعد از ۲۴ ساعت، سطح زخم هایی که با این نخ ها بخیه شده بودند، به طرز شایان توجهی کم شد. در مقایسه با بخیه های معمولی، که تنها ۳۲.۶ درصد از سطح زخم را کاهش دادند، بخیه های الکتریکی توانستند سطح زخم را به ۱۰.۸ درصد برسانند. این کاهش قابل توجه، ناشی از سرعت بیشتر حرکت سلول های ترمیمی به محل زخم بوده است.

در مرحله بعد، این بخیه ها روی موش ها آزمایش شدند و نتایج مشابهی به دست آمد. زخم ها در گروهی که از بخیه های الکتریکی استفاده شده بود، بمراتب سریع تر از گروه کنترل بهبود یافتند و در آخر ۱۰ روز، حدودا بطور کامل ترمیم شدند. این در حالیست که در گروه کنترل، هنوز مقداری از زخم ها باز مانده بود.

یافته های این پژوهش نشان می دهند که بخیه های الکتریکی نه فقط موجب تسریع در بهبود زخم ها می شوند، بلکه می توانند از رشد باکتری ها و بروز عفونت های بعد از عمل نیز جلوگیری نمایند. در موش هایی که برای آنها از این بخیه ها استفاده شده بود، تعداد باکتری ها به طرز قابل توجهی کمتر از گروه کنترل بود، حتی بدون نیاز به ضدعفونی روزانه.

قابل ذکر است نتایج این مطالعه جالب توجه در نشریه معتبر «Nature Communications» انتشار یافته اند و پژوهشگران امیدوارند که این بخیه های نوین بتوانند در آینده به عنوان جایگزینی مناسب، ارزان و کارآمد برای بخیه های سنتی مورد استفاده قرار گیرند. چونکه این فناوری می تواند علاوه بر تسریع در بهبود زخم ها، خطر عفونت های بعد از عمل را نیز به میزان قابل توجهی کم کند.




منبع:

1403/07/20
10:54:47
5.0 / 5
74
تگهای خبر: آزمایشگاه , پژوهش , دانشگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
این با من - انجام پروژه
inbaman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت این با من محفوظ است

این با من

انجام پروژه های شما