مدیركل دانشجویی وزارت بهداشت:
ایجاد ۳۰ آشپزخانه کاملا صنعتی در سطح دانشگاه های علوم پزشکی
به گزارش این با من، مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت از افزایش 8 درصدی تعداد سلف و غذاخوری های دانشگاه های علوم پزشکی طی دو سال قبل آگاهی داد و اظهار داشت: این تعداد از 215 مورد در سال 1400، حالا به 240 مورد رسید.
به گزارش این با من به نقل از وزارت بهداشت، دکتراحد بنار با اشاره به این خبر اضافه کرد: همین طور به لحاظ مساحت سالن های غذاخوری، شاهد رشد شایان توجهی بودیم و به رشد ۳.۵ درصدی امسال رسیدیم و به لحاظ ظرفیت به رشد ۱۸.۵ درصدی دست یافته ایم. وی اشاره کرد: ظرفیت مجموعه سالن های غذاخوری دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی از سال ۱۴۰۰ که حدود ۴۵ هزار مربع بوده، درسالجاری به حدود ۵۴ هزار مترمربع رسیده و در حال حاضر در سطح دانشگاه های علوم پزشکی دارای ۸۳ آشپزخانه و محل طبخ غذا هستیم که از این تعداد ۳۰ آشپزخانه کاملا صنعتی، ۴۲ آشپزخانه نیمه صنعتی و ۷ مورد به سمت صنعتی سازی پیش می رود. مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت اظهار داشت: موضوعات مربوط به غذای سالم و وعده غذایی سبز را در دستور کار داریم و موضوعات مزاج شناسی را در برنامه کاری قرار داده ایم واز دانشگاه ها خواسته شده نسبت به این موارد توجه و دقت کافی داشته باشد. کیفیت و تنوع غذایی در دانشگاه ها جزو اولویت های ما بشمار می رود و موضوع دو منویی بودن غذا و غذای نیم پرس رایگان نیز همچون مواردی است که به دانشگاه ها تاکید فراوانی شده است. بنار عنوان کرد: دانشگاه ها موظف می باشند که نظارت ها بر پخت، توزیع و سلامت غذای دانشجویی را بصورت ویژه گسترش دهند. به دانشگاه ها یادآور شده ایم که دو منویی بودن غذا را بصورت جدی دنبال کنند. نیم پرس رایگان هم در دستور کار دانشگاه ها قرار گرفته و هر دانشجویی که علاقمند باشد وعده غذایی کمتری را مصرف کند به ویژه وعده شام، می تواند از نیم پرس رایگان استفاده نماید. وی با تأکید بر این که دانشگاه های علوم پزشکی خوشبختانه به سمت افزایش کیفیت توزیع و طبخ غذای دانشجویی شدند، اظهار داشت: بیشتر دانشگاه ها غذاهای دو منویی در وعده های نهار و شام دارند و اهتمام کرده اند بسته های متنوع صبحانه رانیز در اختیار داشجویان قرار دهند. مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت اظهار داشت: به لحاظ سرانه فضاهای غذاخوری نیز به ازای هر دانشجو حدود ۷۵ صدم درصد ( مترمربع) فضا داشتیم که حالا این رقم به ۸۲ صدم درصد مترمربع رسیده که امیدواریم این رقم در آینده نزدیک به یک مترمربع برسد. بنار با اشاره به این که در بخش تغذیه دانشجویی و مباحث مربوط به کمک هزینه غذایی دانشجویان علوم پزشکی در سال ۱۴۰۲، اتفاقات خوبی رقم خورده، اشاره کرد: امسال حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان به عنوان کمک هزینه تغذیه دانشجویی به ردیف بودجه غذای دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی افزوده شد که این مساله نقطه عطفی در بحث تغذیه دانشجویی بود. وی ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه امسال به وزارت بهداشت کمک کرد و ۱۵۰۰ میلیارد تومان ردیف بودجه غذای دانشجویی تا حالا در ۴ مرحله به دانشگاه ها واریز شده است. دانشگاه های علوم پزشکی باقیمانده این مبلغ را از درآمد اختصاصی خود تامین کرده اند، البته به سبب گرانی مواد اولیه مشکلاتی دارند که تلاش می کنند آنرا حل و فصل کنند. مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به این که هزینه ما در بخش غذای دانشجویی امسال حدود ۶ هزار میلیارد تومان است، اضافه کرد: امیدواریم امسال سازمان برنامه و بودجه حمایت های لازم را انجام دهد و برای سال آینده با عنایت به افزایش قیمت ها، بتوانیم از منابع دولتی در بحث تغذیه دانشجویی کمک بگیریم. بنار اظهار داشت: امسال حدود ۱۶ درصد توزیع برنج را در سطح دانشگاه های علوم پزشکی افزایش دادیم و چهارنوع برنج ایرانی باکیفیت با کمک وزارت جهاد کشاورزی و شرکت مادر تخصصی تجاری دولتی ایران، در سبد تغذیه دانشجویی گنجاندیم. همین طور اقلام مایحتاج دانشگاه ها همچون برنج، گوشت، مرغ و حبوبات را بصورت حواله ای تهیه و در اختیار آنها قرار دهیم که این کار با همکاری وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفت. مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت اظهار داشت: امیدواریم سال آینده با حمایت مجلس و سازمان برنامه وبودجه بتوانیم مبلغ کمک هزینه تغذیه دانشجویی را در لایحه بودجه ۱۴۰۳ افزایش دهیم و بخش دیگری از این منابع را از منابع دولت تامین نماییم تا فشار دانشگاهها کم شود.
منبع: inbaman.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب